Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση από την Περιφέρεια:
Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν 65 επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμοι της Κέρκυρας τις εισηγήσεις του πενθήμερου σεμιναρίου και επιμορφώθηκαν για θέματα που αφορούν τα μελισσοκομικά φυτά, την τροφοδοσία των μελισσοσμηνών, τις ασθένειες των μελισσών και τους τρόπους πρόληψης και καταπολέμησής τους με συμβατικές και εναλλακτικές μορφές αντιμετώπισης, τα προϊόντα της κυψέλης και την συντήρησή τους. Επιπρόσθετα οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τους όρους και τις προϋποθέσεις της βιολογικής μελισσοκομίας, τις αρχές οργάνωσης και λειτουργίας ενός μελισσοκομείου, την πιστοποίηση μελισσοκομικών προϊόντων καθώς επίσης και για την παραγωγή σύνθετων προϊόντων με βάση τα προϊόντα κυψέλης όπως καλλυντικών, προϊόντων διατροφής κ.λ.π..
Η αρμόδια Θεματική Αντιπεριφερειάρχης, κα Καταβάτη Μαρία, επεσήμανε ότι η πρωτοβουλία της για το πραγματοποιηθέν σεμινάριο μελισσοκομίας εντάσσεται στα πλαίσια της συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ με στόχο την ποιοτική πρωτογενή παραγωγή και απασχόληση του ανθρώπινου δυναμικού των Ιονίων Νήσων στον πρωτογενή τομέα, καθώς το μέλι συγκαταλέγεται στο καλάθι αγροτικών προϊόντων της Περιφέριας Ιονίων Νήσων.
Δήλωσε επίσης ότι θα ακολουθήσει και επόμενο σεμινάριο μελισσοκομίας καθώς διαπιστώθηκε έντονο ενδιαφέρον από μελισσοκόμους επαγγελματίες και ερασιτέχνες οι οποίοι δεν είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν το σεμινάριο καθώς η συμμετοχή ξεπέρασε τον προβλεπόμενο αριθμό εκπαιδευομένων. Συνεχίζοντας η Αντιπεριφερειάρχης, κα Καταβάτη Μαρία, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες μελισσοκόμους, τονίζοντας ιδιαίτερα την συμβολή του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Κέρκυρας, των αξιόλογων εισηγητών αλλά και των συνεργατών της Π.Ε. Κέρκυρας ως αρωγούς για την επιτυχή διεξαγωγή του.
Τελευταία σχόλια