Στη συνεδρίαση, 30 εκπρόσωποι ΕΛΜΕ ψήφισαν λευκό, 17 τάχθηκαν υπέρ της αναστολής της κινητοποίησης, 12 υπέρ της προκήρυξης νέας πενθήμερης απεργίας και 5 υπέρ μιας νέας 48ωρης.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Alfavita.gr, οι εκπαιδευτικοί προσανατολίζονται πλέον σε άλλες μορφές αγώνα, οι οποίες θα αποφασιστούν στην επόμενη σύγκληση της Ολομέλειας, η οποία θα διεξαχθεί το προσεχές χρονικό διάστημα.
Την ίδια στιγμή, πάνω από 250 σχολεία σε όλη τη χώρα τελούν υπό κατάληψη. Ωστόσο, κύκλοι του υπουργείου Παιδείας εκτιμούν πως μόλις σε 100 σχολεία βρίσκονται σε καθεστώς κατάληψης ενώ προειδοποιούν με έκδοση Προεδρικού Διατάγματος βάσει του οποίου θα παρατείνεται το σχολικό έτος για τους μαθητές των σχολείων που καταλαμβάνονται για περισσότερες από τρεις ημέρες.
Καταλήψεις
Καταλήψεις σχολείων ξεκίνησαν και στην Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο, την Ιθάκη και την Ηγουμενίτσα με το τοπίο να διαμορφώνεται ουσιαστικά από σήμερα το πρωί, οπότε και θα υπάρχει δυνατότητα να γίνει μία ουσιαστικότερη καταγραφή των σχολικών συγκροτημάτων οι μαθητές των οποίων προχώρησαν στην κατάληψή τους.
(Φωτογραφία από το indymedia.org)
Η απόφαση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας
Μία ημέρα πριν, αναστολή των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισαν να προτείνουν στην ολομέλεια των ΕΛΜΕ, οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κέρκυρα.
Η απόφασή τους αυτή ελήφθη κατά πλειοψηφία στη μαζική γενική τους συνέλευση, με την οποία εξουσιοδότησαν τον πρόεδρο του οργάνου Νίκο Μεταλληνό να τη μεταφέρει στην ολομέλεια των προέδρων των ΕΛΜΕ.
Διάλλειμα λόγω κόπωσης αλλά και κλιμάκωση
Οι εκπαιδευτικοί δεν «παραιτούνται» από την αγωνιστική τους διάθεση, ωστόσο, λόγω και της πολυήμερης απεργίας που έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής 8 ημερομίσθια και τα οποία λείπουν με δραματικό τρόπο για μερικούς από τους καθηγητές από τον ήδη πενιχρό μισθό τους, αποφάσισαν να σταματήσουν για ένα χρονικό διάστημα για να ανασυνταχθούν.
Μέσα στο διάστημα αυτό, θα συζητήσουν τους τρόπους κλιμάκωσης του αγώνα τους με την υιοθέτηση και άλλων μορφών κινητοποίησης αλλά και –το σοβαρότερο- με την επιχείρηση συνεννόησης και συντονισμού και με άλλους κλάδους εργαζομένων προκειμένου η αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για την πολιτική της και η διεκδίκηση διατήρησης των εργασιακών δικαιωμάτων που παρασύρονται από τα μνημονιακά μέτρα, να έχει ουσιαστικότερα αποτελέσματα.
Εν τω μεταξύ, παρά την κόπωση και την λογική μείωση, τα ποσοστά συμμετοχής 8 ημέρες μετά την έναρξη της απεργίας παρέμειναν υψηλά και ξεπερνούσαν το 50%.
Την Τρίτη, η πορεία διαμαρτυρίας των καθηγητών της Κέρκυρας ήταν για μία ακόμα φορά μαζική, ενώ συνέδραμαν δεκάδες ακόμα εργαζόμενοι στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ.
Τελευταία σχόλια