{source}
<iframe width=”640″ height=”480″ src=”//www.youtube.com/embed/TUAQ4mrrd-4?rel=0″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>
{/source}
Επίθεση στην αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου εξαπέλυσε ο Σπύρος Σπύρου ο οποίος, επιδιώκοντας να αποφύγει συζήτηση περί δικών του ευθυνών για τις κατευθύνσεις προς τους μελετητές του μεταφορικού ισοδυνάμου, προσπάθησε να πάρει τα “ηνία” της συνεδρίασης.
Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε την Α. Δαγκλή “αγενή” επιδιώκοντας να ελέγξει τη συζήτηση, την ώρα που η Α. Δαγκλή ζήτησε από την εκπρόσωπο του μελετητικού γραφείου να σταματήσει να διακόπτει επικεφαλής παράταξης (το Θ. Γαλιατσάτο) ο οποίος εκείνη την ώρα έκανε την πολιτική του τοποθέτηση για το θέμα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Γαλιατσάτος αναφερόταν στις ευθύνες του Σπύρου Σπύρου για τις κατευθυντικές γραμμές που έδωσε στο μελετητικό γραφείο και οι οποίες οδήγησαν στην εκπόνηση μιας μελέτης που δεν απαντά στο ερώτημα που είχε θέσει το περιφερειακό συμβούλιο, πως δηλαδή θα μπορεί αν γίνει φθηνότερη η μετακίνηση των πολιτών των Επτανήσων προς τις απέναντι ακτές και μεταξύ των νησιών.
Η εκπρόσωπος του μελετητικού γραφείου επιχείρησε επανειλημμένως να διακόψει τον κ. Γαλιατσάτο ενώ στην τελευταία διακοπή, επιχείρησε να καλύψει πολιτικά (!) τον Περιφερειάρχη υποστηρίζοντας ότι το μελετητικό γραφείο δεν πήρε από κανέναν καμία εντολή. Οι επανειλημμένες διακοπές της εκπρόσωπου της εργολάβου εταιρίας σε επικεφαλής παράταξης, ανάγκασαν την Α. Δαγκλή να την ανακαλέσει στην τάξη υπενθυμίζοντάς της πως δεν έχει κανένα δικαίωμα να διακόπτει τους ομιλητές και πως θα της δοθεί ο λόγος να απαντήσει στο τέλος της εισήγησης Γαλιατσάτου.
Η παρέμβαση αυτή της προεδρεύουσας του Περιφερειακού Συμβουλίου, προκάλεσε την έκρηξη του Σπύρου Σπύρου ο οποίος φωνάζοντας επιτέθηκε φραστικά στην Α. Δαγκλή χαρακτηρίζοντάς την αγενή (!) και κάλεσε τη μελετήτρια να συνεχίσει να απαντά στο θ. Γαλιατσάτο, διακόπτωντάς τον!!!
Όταν ο κ. Γαλιατσάτος εμφανώς ενοχλημένος ρώτησε τον κ. Σπύρου αν επιχειρεί να τον βάλει σε διάλογο με τη μελετητική ομάδα την ώρα που κάνει πολιτική τοποθέτηση, ο Περιφερειάρχης του απάντησε ότι η μελετήτρια του απαντά γιατί… είναι αρμόδια!
Σπύρου προς Δαγκλή: Είσαι αγενής, δεν ντρέπεσαι;
«Μη διακόπτετε παρακαλώ, μπορείτε να μιλήσετε μετά», της είπε η κα Δαγκλή για να παρέμβει φωνάζοντας ο Περιφερειάρχης λέγοντας «όχι, να διακόπτει, γιατί χρειάζεται κάπου κάπου να διορθώνονται και να μην δημιουργείτε εντυπώσεις» και προτρέποντας με αυτό τον τρόπο τη μελετήτρια να συνεχίσει την ίδια πρωτοφανή τακτική για αιρετό σώμα.
Ο Σπύρος Σπύρου συνέχισε να επιτίθεται στην Α. Δαγκλή κατηγορώντας την για τον τρόπο που χειρίζεται τη συνεδρίαση και καλώντας και πάλι τη μελετήτρια να συνεχίσει να απαντά στον επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑΣΑ που είχε διακόψει. Οι φωνές του κ. Σπύρου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Α. Δαγκλή που του υπενθύμισε ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρεμβαίνει στο έργο του προεδρείου του Περιφερειακού που διευθύνει τη συζήτηση και τον κάλεσε, την επόμενη φορά, να υποβάλλει αίτηση για να γίνει αυτός πρόεδρος του Περιφερειακού ώστε να μπορεί να το διευθύνει όπως ο ίδιος θέλει.
Η κα Δαγκλή χαρακτήρισε αγενή τη μελετήτρια που διέκοπτε επανειλημμένως τον αρχηγό παράταξης, για να εισπράξει την απάντηση Σπύρου: «Αγενής είσαι εσύ, όχι η μελετήτρια. Δεν ντρέπεσαι; Δεν ντρέπεσαι; Ήρθε η επιστήμονας εδώ και εσύ της μιλάς για αγένεια;», της φώναζε για να εισπράξει την απάντηση «παρακαλώ πολύ κε Περιφερειάρχη να κάνεις τη δουλειά σου. Αφήστε επιτέλους το συμβούλιο να λειτουργήσει».
Καταδίκη από την αντιπολίτευση, δεν τον υπερασπίστηκε η συμπολίτευση
Από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης καταδικάστηκε εντονότατα αυτή η συμπεριφορά του Σπ. Σπύρου, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι ούτε ένας σύμβουλος ή αντιπεριφερειάρχης της δικής του παράταξης που βρισκόταν εκείνη την ώρα εντός της αίθουσας δεν προσέτρεξε στο να τον υπερασπιστεί την ώρα που δεχόταν τα πυρά των Καλούδη, Γουλή, Γαλιατσάτου και Λαχανιώτη.
Οι σύμβουλοι σχολίασαν αρνητικά και τη στάση Σπύρου που δεν φρόντισε να υπερασπιστεί την Α. Δαγκλή λίγη ώρα νωρίτερα, όταν σε σχόλιό της για τα αρνητικά αποτελέσματα της μελέτης και την ποιότητα της δουλειάς του μελετητικού γραφείου, ο εκπρόσωπος της αναδόχου μελετητικής εταιρίας την κατηγόρησε ότι… «δεν είναι καλή οικοδέσποινα», επειδή ασκούσε κριτική! Η κα Δαγκλή απάντησε στον μελετητή ότι ως αιρετή και εκλεγμένη πε
ριφερειακή σύμβουλος από τον επτανησιακό λαό, δεν έχει στόχο να είναι αρεστή στους εργολάβους μελετών που πληρώνονται από την Περιφέρεια αλλά να υπερασπίζεται το συμφέρον των πολιτών που την ψήφισαν. Η στάση αυτή του μελετητή σχολιάστηκε αρνητικά και από άλλους περιφερειακούς συμβούλους, οι οποίοι χαρακτήρισαν απαράδεκτη τη συμπεριφορά με τα ειρωνικά σχόλια απέναντι σε περιφερειακή σύμβουλο, τη στιγμή που μοναδικός λόγος για τον οποίο βρισκόταν στην αίθουσα και είχε το λόγο, ήταν να παρουσιάσει τη μελέτη του και να απαντήσει στις ερωτήσεις του θεσμού που πληρώνει την εταιρία του με 70.000 ευρώ περίπου για να εκπονήσει τη μελέτη αυτή…
*Η ρήση «l’etat c’est moi» ανήκει στο Λουδοβίκο τον 14ο, ο οποίος εστέφθη βασιλιάς της Γαλλίας το 1654. Το 1661, όταν πέθανε ο καρδινάλιος Μαζαρίνος, ο 22χρονος Λουδοβίκος δήλωσε σε όλους τους υπουργούς και τους συμβούλους του ότι θα κυβερνήσει μόνος του, λέγοντας την περίφημη φράση: “Το κράτος, είμαι εγώ” (L’État, c’est moi). Μείωσε πολύ την δύναμη των κοινοβουλίων και των δημοκρατικών, ενώ παράλληλα ύψωσε τον βασιλικό θεσμό πάνω από τους νόμους και αποτελεί τον χαρακτηριστικότερο εκπρόσωπο της απολυταρχίας όχι μόνο του 17ου αιώνα, αλλά και όλου του κόσμου. Πίστευε ότι είναι ο εκπρόσωπος του Θεού στη γη, ότι είναι το επίκεντρο του κόσμου.
(πηγή: Wikipedia)
Τελευταία σχόλια