Στην εκδήλωση αυτή που αποτέλεσε εκδήλωση σπουδής και καλλιέργειας της Ψαλτικής τέχνης, ομίλησε ο Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής και Πρωτοψάλτης κ. Ιωάννης Αρβανίτης Διδάκτωρ του Ιονίου Πανεπιστημίου με θέμα: “Θεωρία και πράξη του ρυθμού στη Βυζαντινή Μουσική”.
Στο πλαίσιο της παρουσίασης του Ψαλτικού δυναμικού του νησιού μας, συμμετείχαν Ιεροψάλτες της πόλεως και της υπαίθρου αποδίδοντας Βυζαντινούς ύμνους. Συγκεκριμένα συμμετείχαν, ο κ. Γεώργιος Τόμπρος ιεροψάλτης Ι. Ναού Παναγίας των Ξένων, ο κ. Νικόλαος Μακρόπουλος πρωτοψάλτης του ιδίου Ι. Ναού, οι Ιερολογιώτατοι Διάκονοι, π. Νικόλαος Μοναστηριώτης και π. Νεκτάριος Μπόκος, ο κ. Δημήτριος Μπότσης, πρωτοψάλτης Ι. Ναού Αγ. Νεκταρίου Μεσογγής. Την εκδήλωση έκλεισε η Βυζαντινή Χορωδία Κερκύρας.
Στο πλαίσιο της 3ης Ψαλτικής Συναντήσεως ο πρωτοψάλτης κ. Ιωάννης Αρβανίτης έψαλλε την Κυριακή το πρωί 17/11 στον Όρθρο και την Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγ. Τριάδος Γαρίτσας, πλαισιούμενος από μέλη της Βυζαντινής Χορωδίας Κερκύρας.
Τελευταία σχόλια