Αυτό άλλωστε ήταν ίσως και το θέμα που κυριάρχησε περισσότερο από τα αρκετά ζητήματα πολιτικής και τρέχουσας επικαιρότητας τα οποία έθεσαν και συζήτησαν τα μέλη του κόμματος του Φώτη Κουβέλη, παρουσία του Κ.Ο. του κόμματος Δημήτρη Χατζησωκράτη.
Το λόγο έλαβαν μετά αρκετά μέλη που διατύπωσαν τις θέσεις τους, τις κρίσεις τους, τους προβληματισμούς τους, τον σκεπτικισμό ή τις αντιρρήσεις τους.
Αν και δεν προβλεπόταν διαδικασία ψηφοφορίας ή λήψης απόφασης, ούτε συντάχθηκε κάποιο κείμενο για τα συμπεράσματα της συνδιάσκεψης, οι περισσότεροι από τους ομιλητές θεώρησαν πως δεν είναι η ώρα για να ανοίξει συζήτηση για τη δημιουργία μίας ευρύτερης κίνησης στο χώρο της κεντροαριστεράς με έναν ευρύ σχηματισμό στο πλαίσιο της πρότασης που κατέθεσαν 58 στελέχη από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, πρόταση η οποία έχει βρει σύμφωνο το γραμματέα της Κ.Ε. του κόμματος Σπ. Λυκούδη που κατέθεσε και σχετική πλατφόρμα.
Στη συνεδρίαση έγινε αναφορά και για τις προοπτικές συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ και για το αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τη στροφή του σε σειρά πολιτικών ζητημάτων έχει έρθει πιο κοντά ή όχι στις απόψεις που εκφράζει η ΔΗΜΑΡ, αν και τονίστηκε ότι δεν είναι ο χρόνος να ανοίξει οποιοδήποτε ζήτημα μετεκλογικών συνεργασιών.
Με τη χθεσινή συνεδρίαση, ολοκληρώθηκαν οι προσυνεδριακές διαδικασίες εν όψει του συνεδρίου που θα γίνει στην Αθήνα από τις 12 έως τις 15 Δεκεμβρίου και εξελέγησαν 8 σύνεδροι που θα εκπροσωπήσουν την οργάνωση Κέρκυρας: οι Βάρθης Λεωνίδας, Βλάχος Σωτήρης, Κόντης Αποστόλης, Κομνηνός Φίλιππος, Λευτεριώτης Κώστας, Μώρου Ισμήνη, Σαλβάνος Αναστάσιος και Στογιάννος Αλέκος.
Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν τα τρία κείμενα – πλατφόρμες που έχουν κατατεθεί στον προσυνεδριακό διάλογο, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι αν και στις περισσότερες περιοχές της χώρας, στις νομαρχιακές συνελεύσεις συμμετείχαν εκ μέρους των κεντρικών της ΔΗΜΑΡ εκπρόσωποι και από τις τρεις εσωτερικές «τάσεις» που επικρατούν, στην Κέρκυρα ήρθε για να συμμετάσχει μόνο ως εκπρόσωπος της Κ.Ε. του κόμματος (ανήκων στο «προεδρικό στρατόπεδο») ο κ. Χατζησωκράτης.
Ο διάλογος ήταν έντονος σε επίπεδο πολιτικών επιχειρημάτων που δεν ξέφυγε, ωστόσο, από τα όρια της ανάπτυξης μίας γόνιμης συζήτησης, εκτιμούν στελέχη της ΔΗΜΑΡ που συμμετείχαν.
Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της οργάνωσης, ο εισηγητής της Κ.Ε. Δ. Χατζησωκράτης, «αφού προέβη σε αποτίμηση της κυβερνητικής περιόδου του κόμματος, τους λόγους αποχώρησης από την Συγκυβέρνηση, τόνισε ότι τώρα διαμορφώνεται το πλαίσιο των προτάσεων για την περαιτέρω πορεία του κόμματος, τις συγκλίσεις-συμμαχίες για τη διαμόρφωση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, την ενδεχόμενη ένταξη του κόμματος σε μια ευρωομάδα, κατέληξε ότι νέοι στόχοι διαμορφώνονται τώρα, όπως π.χ. η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, η προώθηση ενός πακέτου προοδευτικών και δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων αλλά με δίκτυ κοινωνικής προστασίας και κυρίως η πτώση της ανεργίας κατά δέκα ποσοσταιαίες μονάδες εντός της επόμενης πενταετίας».
Τελευταία σχόλια