Συναυλία μνήμης για τον βομβαρδισμό της Κέρκυρας το Σεπτέμβρη του 1943 διοργανώνει η καθολική αρχιεπισκοπή Κέρκυρας.
Όπως αναφέρει η καθολική αρχιεπισκοπή στο δελτίο τύπου της:
Πλησιάζοντας τα 70 χρόνια από την καταστροφή του ιστορικού κέντρου της πόλης της Κέρκυρας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και την καταστροφή των Καθολικών Εκκλησιών, του Αρχιεπισκοπείου και των περισσοτέρων καθιδρυμάτων της Καθολικής Εκκλησίας της Κέρκυρας, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος π. Ιωάννης προσκάλεσε στην Κέρκυρα την φημισμένη χορωδία από το Bergamo της Ιταλίας «Ghirlanda Musicale» για να δώσει μία συναυλία στον Καθολικό Καθεδρικό Ναό «Ντόμο» σε ανάμνηση των δραματικών εκείνων ημερών.
Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου η πολυφωνική Χορωδία θα ψάλλει κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας του Καθεδρικού Ναού «Ντόμος» στις 10:30’ έργα του Tallis, Cimarosa, Mozart, Fauré και Soler υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Marco Maisano. Στο εκκλησιαστικό όργανο ο Massimiliano Di Fino και στο φλάουτο θα συνοδεύσει ο Maurizio Merisio. Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα τελέσουμε ένα μνημόσυνο για όλα τα θύματα του πολέμου στη βάση του κωδωνοστασίου της Annunziata, προσευχόμενοι η πατρίδα μας να μην ξαναγνωρίσει πόλεμο, θύματα, βομβαρδισμούς, πόνο, διχασμούς και καταστροφές.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 20:00’ η ίδια χορωδία θα προσφέρει στον Καθεδρικό Ναό «Ντόμο» μία συναυλία με έργα των Cimarosa, Rachmaninov, Fauré, Brahms και Soler από την εκκλησιαστική παράδοση της δυτικής εκκλησίας, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Marco Maisano. Στο εκκλησιαστικό όργανο ο Massimiliano Di Fino, σοπράνο οι Zara Dimitrova και η Anna Contilli και κοντράλτο η Maria Elena Chiappa.
Τελευταία σχόλια