Και η Κέρκυρα σε κλοιό καύσωνα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η Τρίτη πιο ζεστή ημέρα, με το θερμόμετρο να φτάνει στους 40ο C.
Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε την Κυριακή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προειδοποιώντας για την άνοδο που θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τις προσεχείς ημέρες στη χώρα, φθάνοντας στα ηπειρωτικά τους 41 και κατά τόπους τους 42 βαθμούς Κελσίου.
Αναλυτικά, σήμερα Δευτέρα στα ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα φθάσει τους 39 και κατά τόπους τους 40 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και τη νότια Κρήτη τους 36 και κατά τόπους τους 37 βαθμούς.
Την Τρίτη και την Τετάρτη στα ηπειρωτικά ο υδράργυρος θα φθάσει τους 41 και κατά τόπους τους 42 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και τη νότια Κρήτη τους 38 και κατά τόπους τους 39 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες, τη βόρεια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 37 βαθμούς Κελσίου.
Ειδικά για την Κέρκυρα για την Τρίτη η ΕΜΥ προβλέπει ότι ο υδράργυρος θα φτάσει στους 40ο Κελσίου.
Την Πέμπτη η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη βόρεια Ελλάδα αλλά στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Την Παρασκευή η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα.
Την Παρασκευή και το Σάββατο, μάλιστα, η ΕΜΥ προβλέπει άστατο και κατά περιόδους νεφελώδη καιρό στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες, οι οποίες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές.
Τελευταία σχόλια