Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται και τον Αύγουστο οι εκδηλώσεις του παραρτήματος Κέρκυρας του ΕΣΥΝ, για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του λαού γύρω από το δυσεπίλυτο κοινωνικό πρόβλημα των ναρκωτικών.
Μετά τις κεντρικές εκδηλώσεις στην πάνω πλατεία, με το τουρνουά ποδοσφαίρου, την δημιουργική απασχόληση των παιδιών και την κορύφωση των εκδηλώσεων, με την συζήτηση με τον δημοσιογράφο της ΝΕΤ και μέλος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ Κώστα Αρβανίτη, το ΕΣΥΝ συνέχισε τις εκδηλώσεις του στην περιφέρεια.
Στις Αλυκές της Λευκίμμης πρώτα, στον περίβολο του παλιού σχολείου στα Δραγωτινά την Παρασκευή που μας πέρασε, μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μικρούς μας φίλους.
Με μεράκι και μαρκαδόρους, τα παιδιά ζωγράφισαν το σχολείο τους, τα επαγγέλματα των γονιών τους, τις διακοπές, τις τέχνες, το περιβάλλον και τον κόσμο όπως τον ονειρεύονται, όπως θα ‘πρεπε να ‘ναι. Ακόμα ζωγράφισαν τη διαφορετικότητα και την κατανόηση των λαών, την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά, την ειρήνη όπως την αντιλαμβάνονται τα ίδια τα παιδιά. Μια-μια ζωγραφιά που τελείωνε την υπέγραφαν οι μικροί καλλιτέχνες και την κρεμούσαν σε μια υπαίθρια πολύχρωμη έκθεση ζωγραφικής.
Δίπλα στήθηκε η συζήτηση που παρακολουθούσαν οι γονείς και άλλοι κάτοικοι της περιοχής. Ομιλητές ήταν η Ε. Κάντα (ιατρός & μέλος ΔΣ του ΕΣΥΝ Κέρκυρας), ο Ν. Πέρρος (καθηγητής Φυσικής Αγωγής & πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος του ΕΣΥΝ) και ο Η. Μιχαλαρέας (Δρ.Ψυχολογίας & Δρ.Κοινωνικής Γεωγραφίας και πρόεδρος της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΕΣΥΝ).
Η εκδήλωση στα Δραγωτινά ξεπέρασε κάθε προσδοκία, από άποψη προέλευσης αλλά και όρεξης για συζήτηση. Ήταν μια μαραθώνια συζήτηση 2,5 ωρών, που σύμφωνα με δηλώσεις των κατοίκων, άξιζε ακόμα και το τελευταίο δευτερόλεπτο της σχετικά με το τι αποκόμισε ο κόσμος για το θέμα αυτό μέσα από την σφαιρική αντιμετώπιση του.
Σχετικά με τον τρόπο που έγινε η συζήτηση, συγχαρητήρια έδωσαν οι υπεύθυνοι του πολιτιστικού συλλόγου, στον κ. Μιχαλαρέα, για το γεγονός ότι διάλεξε να μην μιλήσει εισαγωγικά, αλλά να δώσει το λόγο κατευθείαν στο κοινό για ερωτήσεις και με την πλούσια-πολυετή εμπειρία του ως ψυχολόγος στην θεραπευτική κοινότητα “18 άνω”, να απαντήσει ακούραστα και κατανοητά.
Αυτό έγινε αιτία για καταιγισμό ερωτήσεων αλλά και για μια όμορφη συζήτηση στη συνέχεια. Η εκδήλωση τελείωσε με προβολή παλιών φωτογραφιών από την παράδοση και τη ζωή των κατοίκων του χωριού, από το 1936 και μετά. Γνωρίζουμε τις ρίζες μας, τιμάμε το παρελθόν μας, παλεύουμε για τη ζωή και το μέλλον το παιδιών μας, αυτό ήταν το συμπέρασμα της τόσο όμορφης εκδήλωσης.
Τελευταία σχόλια