Η Επτανησιακή Αναγέννηση με ανακοίνωση της γνωστοποίησε τις θέσεις και τις απόψεις της για το Περιφερειακό που έγινε το σαββατοκύριακο στην Κέρκυρα.
Αναλυτικά:
ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΜΕ & ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ
ΤΟ Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2012
Στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων (Π.Σ.Ι.Ν.) .
1. Πριν ξεκινήσει ουσιαστικά η Συνεδρίαση και μετά τη διαπίστωση της απαρτίας, ο Επικεφαλής της Παράταξης Γιώργος Καλούδης ζήτησε επί της διαδικασίας τον λόγο και έθεσε το θέμα της μη μετάδοσης των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων. Συγκεκριμμένα είπε:
ΟΙ συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων γίνονται για να μαθαίνει, να πληροφορείται ο Λαός της Επτανήσου τι συζητείται, πως τον εκπροσωπούν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί του, και εάν δίνονται απαντήσεις στα προβλήματά του. Εδώ και μερικούς μήνες δεν μεταδίδονται ούτε τηλεοπτικά ούτε ραδιοφωνικά ούτε καν Ιντερνετικά. Ούτε καν δεν μαγνητοσκοπούνται. Ευτυχώς στη Ζάκυνθο τον Αύγουστο 2012, στη τελευταία συνεδρίαση του Π.Σ.Ι.Ν. η Τηλεόραση του Ιονίου τη μετέδωσε μαγνητοσκοπημένη την επόμενη.
Σήμερα μέχρι αυτήν την ώρα δεν προσήλθε στην αίθουσα συνεδρίασης ούτε ένας/μία δημοσιογράφος. Οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, χωρίς μετάδοση-ενημέρωση του Λαού της Επτανήσου, κατάντησαν άγνωστο θέμα,αδιάφορες για τον λαό, ανάλατες και χωρίς πιπέρι, λίαν επιεικώς.
Εκτός και εάν… αυτό είναι επιλογή της Διοίκησης της Περιφέρειας γιατί την …ενοχλεί η πληροφόρηση του λαού και η Φωνή της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ που ασκούμε εμείς ως ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, και γενικά και των άλλων παρατάξεων της Αντιπολίτευσης και ..εκτός και εάν έχει αθέμιτα εξασφαλίσει τη προβολή της σε εκπομπές και σε δελτία ειδήσεων.
Εμείς έχουμε τη σταθερή θέση ότι τα ΜΜΕ των Επτανήσων πρέπει να ενισχύονται με διαφάνεια και να αποζημιώνονται για τη μετάδοση των συνεδριάσεων γιατί και το δικό τους κόστος είναι υψηλό. Ότι είναι Επτανησιακό, Νησιωτικό πρέπει να το ενισχύουμε, διότι μόνον από τα ΜΜΕ της Επτανήσου μπορεί να πληροφορηθεί ο Λαός τα θέματά μας και να εκφρασθεί, και όχι από τα αθηνοκεντρικά συστημικά κανάλια.
Η Διοίκηση της Περιφέρειας θα μπορούσε επικουρικά, να έχει δώσει λύση στο θέμα αυτό, και τουλάχιστον , με μηδενικό κόστος να μεταδίδεται ζωντανά ιντερνετικά, να το παίρνει όποιο κανάλι και ραδιόφωνο επιθυμεί, να μπορεί να την δεί ή να την ακούσει από υπολογιστή ή από κινητό τηλέφωνο από όποιο μέρος του πλανήτη, και να είναι αποθηκευμένη στον server έτσι ώστε όποιος επιθυμεί να παίρνει, να ανακαλέσει και να «αποθηκεύσει» στον υπολογιστή του αυθεντικά ομιλίες και τοποθετήσεις. Έτσι εξυπηρετούνται όλα τα ΜΜΕ της Επτανήσου, όλοι οι δημοσιογράφοι και φυσικά όλες/ -οι οι Επτανήσιοι, απανταχού της γής.
Γιατί αυτή η κατάσταση; Τι ενέργειες έχετε κάνει; Διοίκηση της Περιφέρειας και Πρόεδρος, κάνει για να μεταδίδονται ζωντανά, έστω ιντερνετικά, με μηδενικό ή ελάχιστο κόστος οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων;
————–
Σε λίγη ώρα, όταν ο κ.Σπύρου ζήτησε να προταχθεί όλων των θεμάτων Ημερήσιας Διάταξης η συζήτηση του θέματος Για ΣΤΗΡΙΞΗ του ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ και του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ,(και προτάχθηκε το θέμα) μπήκε στην αίθουσα η κάμερα του Corfu Channel, μαγνητοσκόπησε μόνον την εισαγωγική ομιλία του κ. Σπύρου και …αποχώρησε ! ! ! υπό την εποπτεία του Καναλάρχη κ. Διονυσίου Μάμαλου. Αλλά υπήρχε και άλλη συνέχεια: Υπό τη διεύθυνση του Καναλάρχη κ. Μάμαλου δημοσιογράφος του Corfou Channel κάλεσε εκτός αίθουσας διάφορους και πήρε (μαγνητοσκοπημένες) δηλώσεις Ανιπεριφερειαρχών και άλλων Συμβούλων, αλλά όχι από τη Παράταξή μας.
Ο Γιώργος Καλούδης, λαμβάνοντας τον λόγο αμέσως μετά τον κ.Σπύρου και έκπληκτος είδε τη στημένη κάμερα του Corfou Channel να ..ξεστήνεται και να αποχωρεί, αναπόφευκτα σχολίασε το γεγονός του επιλεκτικού στησίματος, της επιλεκτικής προβολής και αναρωτήθηκε εάν αυτό το γεγονός, μαζί με άλλες επιλεκτικές προβολές σε δελτία ειδήσεων και εκπομπές, σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό της φωνής μας, εάν υποκρύπτει άλλες οικονομικές συναλλαγές;
2. ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ που έβαλε ο κ.Σπύρου
Της απειλούμενης κατάργησης του Ιόνου Πανεπιστήμιου και του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ-ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ
ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ & ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Ο επικεφαλής της Παράταξης Γιώργος Καλούδης ε
ίπε τα εξής:
Θετικό που ο κ. Σπύρου έβαλε το θέμα του κινδύνου κατάργησης Ιόνιου Πανεπιστήμιου & ΤΕΙ Ιονίων Νήσων προς συζήτηση ως κατεπείγον. Χαίρομαι που επιτέλους αρχίζει να ανησυχεί.
Είδα τη Τετάρτη στη τηλεόραση τη συνάντησή του με τη Πρύτανη του Ιόνιου Πανεπιστήμιου και άκουσα προσεκτικά τις δηλώσεις του για τον κίνδυνο
Θυμίζω ότι την 21 Μάη 2011 στη παρέλαση εμείς δεν πήγαμε στην εξέδρα αλλά καθίσαμε απέναντι, μαζί με τους ανάπηρους πολέμου, με πανώ που έγραφε ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια του κυβερνητικού εκπρόσωπου υπουργού Τηλέμαχου Χυτήρη ο οποίος και τη μετέφερε στην Αθήνα . Και αυτή η κίνησή μας μέτρησε στην υποχώρηση της
κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου για τη κατάργηση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
Ο Γιώργος Καλούδης τεκμηρίωσε το έγκλημα του 1865, που με τον επονείδιστο Νόμο ΡΗ της 29ης Δεκέμβρη 1865, ένα χρόνο μετά την ένωση δύο ανεξάρτητων κρατών, του Βασιλείου της Ελλάδος και της ΗΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, το κόμπλεξ του Αθηναικού χωριού δεν άντεχε να υπάρχει Πανεπιστήμιο στα Επτάνησα αρχαιότερο από αυτό της Αθήνας, δεν άντεχε να υπάρχει παιδεία καλύτερη από αυτήν των Επτανήσων και κατάργησαν οι αχρείοι την Ιόνιο Ακαδημία που ίδρυσε ο Λόρδος Φρειδερίκος του Γκύλφορντ το 1824 στη Κέρκυρα και…και ΟΛΑ ΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ.
Ο Γιώργος Καλούδης, αφού είπε ότι με 10 βουλευτές 3 διαφορετικών κομμάτων αγωνιζόνταν επί 10 χρόνια για να τον βρεί, αλλά και τα πρακτικά της Βουλής, Πρακτικά της Βουλής δεν υπάρχουν, και αφού παρουσίασε πριν 3 χρόνια σε μία διάλεξη τον νόμο αυτόν, κατέθεσε στα επίσημα πρακτικά τον νόμο ΡΗ , νόμο της ΝΤΡΟΠΗΣ & ΑΙΣΧΟΥΣ του Νεοελληνικού κράτους, ο οποίος είναι:
« Η πρότασή μας:
Να επανιδρυθούν άμεσα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο οι Σχολές της Ιονίου Ακαδημίας που ίδρυσε το 1824 στη Κέρκυρα ο Λόρδος Γκύλφορντ: Νομική ,Ιατρική και Φυσική.
Σχολές του Ιόνιου Πανεπιστήμιου άμεσα να εγκατασταθούν στα Νησιά των Επτανήσων: Ιθάκη (Τμήμα Ομηρικών Σπουδών), Ληξούρι που είναι και Ομηρική Πόλη ως Πάλη, Ζάκυνθο & Λευκάδα.»
Τελικά η πρότασή μας έγινε δεκτή από τον κ. Σπύρου, ενσωματώθηκε στο σχέδιο απόφασης-ψηφίσματος και ψηφίστηκε.
3. ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ 2012-2014
Τελικά ο κ.Σπύρου μετά από ένα χρόνο πιέσεων δέχθηκε να συζητηθεί στο ΠΣΙΝ Γ
\]η εισήγησή μας για
τον ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ: Λιμάνι Λευκίμμης-Βορρά &
Νέο Σύγχρονο Αεροδρόμιο στη Λευκίμμη αλλά ως υποθέμα , γεγονός που δεχθήκαμε για την οικονομία της συνεδρίασης.
Η εισήγησή μας:
Η παράταξή μας η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ,ΜΕ ΣΧΈΔΙΟ, ΟΡΑΜΑ, ΣΥΝΕΠΕΙΑ & ΑΚΑΤΑΒΛΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ για τα συμφέροντα των ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ έχουμε διατυπώσει από το 2010 το σχέδιο:
Ένα επιβατικό, ένα εμπορικό λιμάνι και μία μαρίνα σε κάθε μεγάλο νησί.
Σύγχρονα πραγματικά Διεθνή Αεροδρόμια για τα 5 μεγάλα Νησιά μας(Στον αγώνα μας και στο ενδιαφέρον μας πρέπει να προστεθούν και τα ΚΥΘΗΡΑ).
Αξιοπρεπές λιμάνι και μαρίνα σε κάθε μεσαίο (Ιθάκη-Παξοί-Μεγανήσι) και μικρό(Οθωνοί-Ερείκουσα-Μαθράκι-Κάλαμος-Καστός) νησί μας.
Υδατοδρόμια για όλα τα νησιά.
Οδικά δίκτυα καλά και συγκρίσιμα με αυτά των ανταγωνιστικών ευρωπαικών νησιών-προορισμών.(Βαλεαρίδες-Κορσική-Μάλτα-Σαρδηνία-Κανάρια-Μαδέρα).Σί
Το κράτος κάθε χρόνο εισπράττει τρομακτικά ποσά από τα Επτάνησα. Από το 1864 μέχρι σήμερα τα αρμέγει συνεχώς και επιστρέφει ελάχιστα για τις αναγκαίες υποδομές μας, για να μπορεί να πάει μπροστά ο τουρισμός, οι συγκοινωνίες και το εμπόριο, μολονότι είμαστε πάνω στον θαλάσσιο εμπορικό και τουριστικό δρόμο Ευρώπης-Ελλάδας-Ανατολικής Μεσογείου.
Στη Ζάκυνθο οι Ζακυνθινοί κουνάνε μαντήλια στα κρουαζερόπλοια που άφησαν χρήματα στο Κατάκωλο και περνάνε έξω από τη Ζάκυνθο και δεν έχουν ούτε Μαρίνα.
Στη Κέρκυρα:
Α. Το Αεροδρόμιο είναι τριτοκοσμικό:1)Δεν έχει ούτε μία φυσούνα,2)Για να προσγειωθεί και απογειωθεί κάθε αεροπλάνο πρέπει ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας να ειδοποιήσει την αστυνομία να στείλει δύο περιπολικά και να πατήσει κόκκινο φανάρι, για να σταματήσει η κυκλοφορία στο δρόμο Πόλης(που είναι και Βορρά)-Νότου και εφάπτεται του διάδρομου από-προσγείωσης ώστε τα ωστικά κύματα των αεροπλάνων να μην εκτινάξουν μακρυά τα αυτοκίνητα και να υπάρχουν θύματα(όπως συμβαίνει στο παρελθόν),3)Πέρυσι στις 25-9-2011, Δευτέρα βράδυ που γυρνούσαμε από Κεφαλλονιά, από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιου που είχε διεξαχθεί εκεί, μείναμε 2 ώρες στο Άκτιο και δεκάδες τσάρτερς πήγαν Μπρίντεζι ή Γιάννενα επειδή λόγω νεροποντής στη Κέρκυρ
α και διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ, το Αεροδρόμιο Κέρκυρας υπέστη ΜΠΛΑΚ-ΑΟΥΤ επειδή δεν λειτούργησε …επειδή δεν είχε συνδεθεί η εφεδρική γεννήτρια! Το ίδιο συνέβη και πριν από μερικές ημέρες. Και δεν παραιτήθηκε κανένας υπουργός και κανένας από τους 3 βουλευτές Κέρκυρας.
Εκείνο το βράδυ πάρα πολλοί τουρίστες είχαν γίνει μούσκεμα από τη βροχή διότι η αίθουσα αναχωρήσεων εξωτερικού είναι πολύ μικρή και τις 3 ημέρες αιχμής με τις πολλές πτήσεις τσάρτερς(Δευτέρα-Παρασκευή-Σάββατο) οι ουρές για τον έλεγχο εισιτηρίων-χειραποσκευών , είναι έξω από το Αεροδρόμιο και για αυτό το κράτος των εξουσιαστών της Αθήνας έχει στήσει και τσαντήρια γύφτικα έξω από το αεροδρόμιο Κέρκυρας για να ..προστατεύονται οι ξένοι τουρίστες και να φεύγουν από τη Κέρκυρα με τις…χειρότερες των εντυπώσεων !
Είναι χαραχτηριστικές οι φωτογραφίες τις οποίες δώσαμε και πέρυσι στη δημοσιότητα με ανακοίνωσή μας !
Β.ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΙΟΙ κατά γενική παραδοχή και κατά καθολική διαμαρτυρία των τουριστών, των Πολιτών, των ΜΜΕ αλλά με τη σιωπή, την αδράνεια και τη συνενοχή των εξουσιαστών βουλευτών, της κυβέρνησης της Περιφέρειας και του Δήμου.
Δεν υπάρχει ούτε παράκαμψη της πόλης ούτε παράκαμψη του Αεροδρομίου. Μία νταλίκα που έρχεται από τη Λευκίμμη για να πάει στο Λιμάνι και τα Τουριστικά Λεωφορεία με τουρίστες από το Αεροδρόμιο για τον Βορρά του Νησιού πρέπει να περάσουν από τη Πλατεία του SanRocco.
Οι δρόμοι είναι στενοί και είναι γεμάτοι λακκούβες ακόμα και μέσα στη πόλη.
Τη Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2012 ένα ζευγάρι Ρώσων οδηγώντας ένα τετράτροχο όχημα επονομαζόμενο ως γουρούνα, στη μεγάλη ευθεία της κατευφημισμό επονομαζόμενης και Εθνικής Κέρκυρας – Παλαιοκαστρίτσας, έπεσε σε μία λακκούβα εξετράπη της πορείας του και οι Ρώσσοι τραυματίστηκαν.
Από το 1,9 ευρώ το λίτρο τη βενζίνη που πληρώνουμε εμείς αλλά και οι ξένοι τουρίστες όταν νοικιάζουν αυτοκίνητα το 58% είναι φόροι του κράτους.
Γιατί πρέπει να πληρώνουμε και τέλη κυκλοφορίας;
Όποιος κινεί το αυτοκίνητό του πληρώνει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ.
Αλλά ας απαντήσουν επιτέλους κάποτε οι σιωπηλοί βουλευτές και εξαφανισμένοι υπουργοί:
Γιατί να πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας για άθλιους δρόμους-καθημερινό βασανιστήριο για κάθε οδηγό, πηγή κινδύνου και ανησυχίας για ατυχήματα και μέσα στη
πόλη και μέχρι και το τελευταίο χωριό μας;
Γιατί να πληρώνουμε μουγκούς στη Βουλή βουλευτές;
Το 2010 το κράτος της γραφειοκρατίας των Αθηνών, εκτός από ΦΠΑ ΚΛΠ και των άλλων φόρων, εισέπραξε από τη Κέρκυρα:
1.Από το Αεροδρόμιο της Κέρκυρας: ΕΙΚΟΣΙ ΠΕΝΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ(25.000.000ευρώ).
2.Από τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων της Κέρκυρας ΟΓΔΟΝΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ (80.000.000) ΕΥΡΩ.
3. Από τους φόρους στη βενζίνη των αυτοκινήτων ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ.(1.200.000.000ευρώ).
Σε επερώτησή μου σχετική με τον Οδικό Άξονα Λιμάνι Λευκίμμης-Βορρά Κέρκυρας και για σύγχρονο Διεθνές Αεροδρόμιο Κέρκυρας στη Λευκίμμη, δεν απάντησε ο Περιφερειάρχης κ.Σπύρου αλλά ο Αντιπεριφερειάρχης του κ.Χρήστος Σκούρτης και στην ουσία είπε είπε ότι δεν υπάρχει καμμία μελέτη ή προκαταρκτική μελέτη ούτε για νέο Αεροδρόμιο στη Λευκίμμη, (θέμα που έχει κατ΄επανάληψη καπηλευθεί ο κ.Δένδιας και έχει συμβάλλει στις επανειλημμένες εκλογές του) ούτε για τον Οδικό Άξονα Βορρά-Νότου , παρά μόνον για τη …παράκαμψη Μπενιτσών. Και μολονότι ζητήσαμε τις
όποιες «μελέτες» η Αντιπεριφερειαρχία της Κέρκυρας δεν μας έδωσε τίποτα. Όλα στο σκοτάδι.
Με βάση τα παραπάνω είναι αναγκαίο και ΖΗΤΑΜΕ:
Να ενταχθούν άμεσα σε ένα πρόγραμμα και να χρηματοδοτηθούν 2 προκαταρκτικές μελέτες:
1. Η πρώτη για τον Οδικό Άξονα Λευκίμμης-Βορρά & Οδικό Άξονα Νότου –Βορρά σε κάθνησί μας,
Η δεύτερη για νέο Αεροδρόμιο στη Λευκίμμη.
Επιμείναμε να ψηφισθεί η ένταξη στο Πρόγραμμα μία προκαταρκτική μελέτη,η οποία δεν στοιχίζει πολλά χρήματα(με τη τεχνική υποστήριξη-συνδρομή & των Δήμων) για Οδικό Άξονα Βορρά-Νότου σε κάθε Νησί μας, και ειδικότερα για τον ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ: Λιμάνι Λευκίμμης-Βορρά & για
Νέο Σύγχρονο Αεροδρόμιο στη Λευκίμμη,
Αλλά ο κ. Σπύρου δεν το δέχτηκε.
Δεν ψηφίσαμε τη πρόταση Σπύρου-Μαλακάση για το Πρόγραμμα Έργων 2012-2014, ως ελλειμματική σε έργα, πολιτικά & Επτανησιακά.
Αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης, από τις 20.30 μέχρι τις 22.30 ο Γιώργος Καλούδης συμμετείχε στη συνεδρίαση της Επιτροπής ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, στην οποία είχαν προσκληθεί όλοι οι Δήμαρχοι των Μικρών Νησιών. Συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Ερείκουσας Σπύρος Αργυ
ρός και Μαθρακίου Σπύρος Αργυρός, οι οποίοι συνοπτικά είπαν:
«Από το 1880 οι κάτοικοι Οθωνών ζητούσαν λιμάνι ασφαλές για να δένουν τα καίκια που έκαναν τότε τις συγκοινωνίες
Δεν έχουμε λιμάνια. Είμαστε αποκλεισμένοι
Οι συγκοινωνίες είναι συνυφασμένες με τα λιμάνια.
Δεν μπορεί να θέλουμε 5 ώρες για Κέρκυρα-Διαπόντια ενώ 2 ώρες Θεσ/κη- Ηγουμενίτσα.
Δεν υπάρχει λιμάνι στη Βόρεια Κέρκυρα. Το λιμάνι στον Άγιο Στέφανο Αυλιωτών έχει προσχωθεί και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Τώρα η επιδότηση είναι 700.000 ευρώ το χρόνο. Εάν λειτουργούσε το λιμάνι Αγίου Στεφάνου η επιδότηση θα ήταν πολύ μικρή διότι οι αποστάσεις είναι πολύ μικρότερες. Πάρα πολλές φορές πλοία γραμμής έχουν κολλήσει μέσα στο λιμάνι Μαθρακίου και έρχονται μετά από πολλές ώρες καίκια και το τραβάνε για να ξεκολλήσει. Σε λίγα χρόνια δεν θάχουν μείνει έλλην ες στα νησιά μας, εάν συνεχιστεί η ίδια εγκατάλειψη.κλπ»
Η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί η επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να γίνει στην Ερείκουσα, για την οποία ο Αντιδήμαρχος κ.Αργυρός είπε ότι εξασφαλίζει την υποδομή της συνεδρίασης και τις διανυκτερεύσεις.
Τελευταία σχόλια