1.Τμήμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και μαθητές Δημοτικού Σχολείου.
Διδάσκουν: Μαριάνα Μανέτα (θεατρικό παιχνίδι), Αλεξάνδρα Παγιατάκη (θεατρικό παιχνίδι), Χρύσα Πάντσιου (θεατρική πράξη) και Νάντη Ρίζου (χορό).
2.Τμήμα δημιουργικής απασχόλησης εφήβων, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου.
Διδάσκουν: Αλεξάνδρα Παγιατάκη (θεατρικό παιχνίδι), Μάγδα Σγούρου (θεατρική πράξη) και Νάντη Ρίζου (χορό).
3.Τμήμα δημιουργικής απασχόλησης ενηλίκων, το οποίο απευθύνεται σε ενήλικες.
Διδάσκουν: Νότα Δαρμανή (θεατρική πράξη – αφήγηση), Ναταλία Καποδίστρια (θεατρική πράξη – υποκριτική), Στέφανος Κυπριώτης (θεατρική πράξη – δρώμενα), Δημήτρης Μουμούρης (εν -τάσεις στις σκηνές της θεωρίας), Σωτήρης Μπουχάγιαρ (κίνηση και χορό), Μάγδα Σγούρου (έρωτας και πάθη στην Αρχαία Ελληνική Τραγωδία) και Αναστασία Τζιλιάνου (φωνητική).
4.Τμήματα σεμιναρίων, τα οποία απευθύνονται σε ενήλικες και θα εναλλάσσονται οι καθηγητές κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων. Στα σεμινάρια θα διδάξουν μεταξύ άλλων που θα ανακοινωθούν:
α. Τμήμα Υποκριτικής: Νικηφόρος Βλάσσης (θεατρική πράξη – υποκριτική), Πέτρος Γάλλιας (εκφραστική του σώματος – υποκριτική – αυτοσχεδιασμό), Σοφία Κακαρελίδου (θεατρική πράξη – υποκριτική) και Κάρμεν Ρουγγέρη (προσέγγιση των παιδιών μέσα από το θεατρικό παιγνίδι και την θεατρική πράξη).
β. Τμήμα Χορού: Παναγιώτης Αργυρόπουλος (χορός – αυτοσχεδιασμός), Ζωή Βάλερη (σωμακρόαση), Τζίνα Γιωτάκη (το soma ως πηγή ερμηνείας στις παραστατικές τέχνες), Ντόρις Κεφαλονίτου (γιόγκα), Χριστίνα Μερτζάνη (χορός – κίνηση) και Κατερίνα Σκιαδά (υπερθέαμα – χορός – αυτοσχεδιασμός).
γ. Τμήμα Σκηνογραφίας: Εύα Καρύδη (cross media), Νίκος Κόκκαλης (τεχνικές μάσκας), Δαμιανός Χειρδάρης (στοιχεία σκηνογραφίας – ενδυματολογίας).
δ. Τμήμα Μουσικής: Μπάμπης Μακρής (θεωρία της μουσικής) και Κίμωνας Χυτήρης (κατανόηση της μουσικής).
ε. Τμήμα Φωνητικής: Ρόζα Πουλημένου (τεχνικές φωνητικής – θεατρικό τραγούδι), Αναστασία Τζιλιάνου (θεατρικό τραγούδι).
Στόχος των Εργαστηρίων, εκτός από την ενίσχυση της τοπικής δημιουργίας, είναι η λειτουργία του και ως «φυτώριου» για τη στελέχωση των δρώμενων, των εκδηλώσεων και των θεατρικών παραγωγών του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, αλλά και η κατάλληλη προετοιμασία παιδιών που σκοπεύουν να συνεχίσουν σπουδές σε επαγγελματικές δραματικές σχολές.
Για τη φετινή περίοδο, η λειτουργία των τμημάτων του Εργαστηρίου θα διαρκέσει έως τον Ιούνιο 2013, ενώ η προθεσμία για την κατάθεση αιτήσεων συμμετοχής λήγει στις 15 Οκτωβρίου 2012.
Όλα τα μαθήματα θα γίνονται στο στούντιο του Δημοτικού Θεάτρου (δίπλα στο φουαγιέ), που παραχωρήθηκε στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ειδικά για την στέγαση των Θεατρικών Εργαστηρίων από το Δήμαρχο Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή και το Γραφείο Πολιτισμού του Δήμου.
Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και αιτήσεις συμμετοχής στα τμήματα των Θεατρικών Εργαστηρίων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ στο Δημοτικό Θέατρο, Γ. Θεοτόκη, 2ος όροφος, τηλ.2661040136, 2661040156.
Τελευταία σχόλια