Ραντεβού την Παρασκευή 20 Μαΐου έχουν δώσει στην Επιθεώρηση Εργασίας οι ξενοδοχ/λοι και η εργοδοσία του «Μεσογγή» για τα προβλήματα που ανέκυψαν.
«Δεν είμαστε διάδοχη κατάσταση» υποστηρίζουν οι ενοικιαστές της ξενοδοχειακής μονάδας, «σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε πίσω στα δικαιώματά μας» απαντά ο Σύνδεσμος Ξενοδοχ/λων.
Οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση επαναπρόσληψή τους στο ξενοδοχείο (ο νόμος ορίζει έως τις 15 Μαΐου) και καταγγέλλουν ότι υπάρχουν προβλήματα ακόμη και με εκείνους που έχουν ήδη προσληφθεί, αφού εργάζονται με 4ωρα και εκ περιτροπής.
Καζάνι που βράζει…
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα και μετά την παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων που δεν έχουν προσληφθεί στη Μεσογγή, εν μέσω μάλιστα έντασης και με παράπλευρες απώλειες τα λάστιχα των αυτοκινήτων κάποιων εκ των διαδηλωτών, οι εργαζόμενοι του «Μεσογγή» φέρονται να έχουν υπογράψει κείμενο με το οποίο δηλώνουν ενάντιοι στις ενέργειες μέρους της διοίκησης του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων που με την εισβολή τους στο ξενοδοχείο διατάραξαν την εργασιακή ειρήνη.
«Πολλοί από τους εργαζόμενους αρνούνται ότι υπέγραψαν…»
Κάποιες από τις υπογραφές αμφισβητεί ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων ενώ άλλες τις αποδίδει σε πιέσεις και ομηρίες. Διευκρινίζει δε ότι η κίνηση της περασμένης Κυριακής πραγματοποιήθηκε από το σύνολο της διοίκησης του Συνδέσμου και όχι μέρος αυτού, με ενέργειες βασισμένες στην εργατική νομοθεσία.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συνδέσμου έχει ως εξής:
«Παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ καταγγελία εργαζομένων του ξενοδοχείου
ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗΣ που στρέφεται όπως λένε : «ενάντια στις ενέργειες του Προέδρου του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας και ενός μέρους της Διοίκησης που με την εισβολή τους στο ξενοδοχείο διατάραξαν την εργασιακή μας ειρήνη».
Σε ότι αφορά αυτή την επιστολή έχουμε να παρατηρήσουμε τα ακόλουθα:
1. Την Κυριακή 15 Μαΐου 2011 (καταληκτική ημερομηνία επαναπρόσληψης) σύσσωμο το 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων(και όχι μέρος του) δεν εισέβαλε αλλά συνόδευσε τους μη επαναπροσληφθέντες εργαζόμενους στην άσκηση του δικαιώματος τους να ζητήσουν την επαναπρόσληψη τους όπως προβλέπει η Εργατική Νομοθεσία και Νομολογία.
2.Οι υπογραφές μαζεύτηκαν απ’ την γνωστή συνεργάτιδα της εκάστοτε εργοδοσίας σε λευκή σελίδα χωρίς κείμενο και με αιτιολογία ότι συλλέγονται υπογραφές που ζητούν «να λυθούν τα προβλήματα του ξενοδοχείου».
3.Στους εργαζόμενους που φέρονται ως υπογράφοντες διακρίνουμε
α) Συγγενείς ,κουμπάρους και στενούς φίλους των εργοδοτών (Παπαδημητρίου Βασιλία, Μπλουγούρας Αστέριος) κ.α.
β) Απεργοσπάστες του 2009
γ) Προϊστάμενους και στελέχη
δ) Νεοπροσλαμβανόμενους υπό τη δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης.
ε) Μία πολύ μικρή ομάδα πρώην εργαζομένων οι οποίοι τελούν υπό την ομηρία της αίτησης νεοπροσλαμβανόμενου.
Αυτή την αίτηση που ζητά η εργοδοσία να υπογράψουν όλοι οι εργαζόμενοι ώστε να τους καταστήσει ομήρους κι αυτούς.
Τέλος αρκετοί εξ αυτών που φέρονται ως υπογράφοντες αρνούνται την υπογραφή τους.
Οι πρακτικές διαπόμπευσης των εργαζομένων είναι φαινόμενα που χαρακτηρίζουν την κατρακύλα της εργοδοσίας και προκαλούν στους διαπομπευόμενους οργή και αγανάκτηση για την εργοδοσία μεγαλύτερη
απ’ αυτήν που νιώθουν αυτοί που αντιστέκονται με αξιοπρέπεια .
Να είναι βέβαιη η εργοδοσία ότι με τέτοιες πρακτικές σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες».
Τελευταία σχόλια