Προσπαθούν να μετακυλήσουν ευθύνες στις τοπικές αρχές για τα φράγματα εκτίμησε το Δ.Σ. Κέρκυρας στη συνεδρίασή του. Δεν μας καλύπτει τμήμα του έργου, θέλουμε την συνολική κατασκευή δήλωσε ο Γ. Τρεπεκλής.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας, που έγινε την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής ενημέρωσε το Σώμα για την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, υπό τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη, για το θέμα του έργου της ύδρευσης Κέρκυρας.
Στη σύσκεψη ανακοινώθηκε από τον κ Μαγκριώτη ότι μπορεί άμεσα να εκτελεστεί η δημοπράτηση και κατασκευή δύο μονάδων αποσκλήρυνσης στη Χρυσηίδα και το Νεοχωράκι, συνολικού ύψους περίπου 50 εκ.. ευρώ.
Γ. Τρεπεκλής: Δεν δεχόμαστε διλήμματα
«Πρόκειται για τμήμα του συνολικού έργου των φραγμάτων και δεν καλύπτει τις ανάγκες της Κέρκυρας για υδροδότηση» εκτίμησε ο Δήμαρχος Κέρκυρας, προτείνοντας να επιμείνει ο Δήμος Κέρκυρας στη δημοπράτηση και εκτέλεση του συνολικού έργου των φραγμάτων.
«Μας το έχουν υποσχεθεί και μας έχουν διαβεβαιώσει για το έργο αυτό, όλοι διαχρονικά. Εξαιτίας αυτής της υπόσχεσης η Κέρκυρα δεν πήρε άλλες χρηματοδοτήσεις για έργα. Δεν μπορούν τώρα να μας θέτουν διλήμματα, προσπαθώντας να μας κάνουν κοινωνούς του προβλήματος που πρέπει να επιλύσουν τα συναρμόδια υπουργεία. Σας ζητώ να ψηφίσουμε ομόφωνα υπέρ του συνολικού έργου κι όχι τμήματος», κατέληξε ο κ. Τρεπεκλής.
Τι είπαν οι επικεφαλής
Να μην μείνει σε επίπεδο διεκδίκησης μόνο των τοπικών αρχών αλλά να πλατύνει η διεκδίκηση, ζήτησε ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης Ευθύνης Αλ. Αυλωνίτης.
«Η σύσκεψη στην Αθήνα έγινε με σκοπό να μετακυλήσουν ευθύνες και στις τοπικές αρχές για την ενδεχόμενη απόρριψη του έργου των φραγμάτων από την ΕΕ» εκτίμησε από την πλευρά του ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μπ. Χαραλάμπους ζητώντας να διεκδικήσει ο Δήμος καλό και φτηνό νερό για την Κέρκυρα..
Υπέρ της διεκδίκησης του συνόλου του έργου τάχθηκαν και οι Μερόπη Υδραίου και Στ. Σαμοΐλης.
Η απόφαση του Σώματος
Το Σώμα ομόφωνα αποφάσισε, τονίζοντας την αναγκαιότητα της κατασκευής του έργου των φραγμάτων όχι μόνο για τις ανάγκες υδροδότησης της Κέρκυρας και των Παξών, αλλά και για την τοπική οικονομία, να ζητήσει και να επιμείνει στην συνολική κατασκευή του έργου, όπως αυτό έχει μελετηθεί και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που είχε λάβει η Κέρκυρα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, υπογραμμίζοντας ότι οποιαδήποτε απόφαση για κατασκευή επιμέρους έργου θα βρει αντίθετη την Κέρκυρα.
Τελευταία σχόλια