UPDATE (22.25). Σε κακό δαίμονα του ΑΟ Κέρκυρα έχει μετατραπεί ο Ηρακλής, καθώς για ακόμα μια φορά οι «Φαίακες» δεν μπόρεσαν να τον κερδίσουν. Τούτη τη φορά έμειναν στο 0-0 όντας τυπικά γηπεδούχοι στο «Παμπελοποννησιακό στάδιο» της Πάτρας για την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.
Η τύχη του γύρισε την πλάτη
Κι αν σε προηγούμενες αγωνιστικές ο ΑΟ Κέρκυρα θεωρήθηκε τυχερός, αυτή τη φορά η θεά τύχη του γύρισε κατάφορα την πλάτη και δεν τους επέτρεψε να φύγει νικητής για 3η φορά από το «Παμπελοποννησιακό στάδιο».
«Μοιραίοι» Στολτίδης, Καλαντζής και Τσίγκας
Η κερκυραϊκή ομάδα ξεκίνησε φουριόζα την αναμέτρηση και ιδίως στο πρώτο ημίχρονο ήταν το απόλυτο αφεντικό του αγώνα, χάνοντας πολλές και μεγάλες ευκαιρίες για να πάρει κεφάλι στο σκορ.
Ωστόσο, αυτή τη φορά το γκολ δεν ήρθε.
Πρωταγωνιστές, αλλά και μοιραίοι σε αυτές τις ευκαιρίες ήταν κατά κύριο λόγο ο Χρήστος Καλαντζής, ο Ιεροκλής Στολτίδης και ο Θανάσης Τσίγκας.
Ο πρώτος δε μπόρεσε να βρει δίκτυα, στο 4΄, ενώ στο 33΄ νικήθηκε από τον Ελευθερόπουλο.
Ο δεύτερος από τη πλευρά του, είδε δύο φορές τις εξαιρετικές προσπάθειες του να καταλήγουν η μία άουτ, και η δεύτερη να… χαραμίζεται από τον από μηχανής Θεό του Ηρακλή Τάσο Κατσιαμπή, που ήταν και ο κορυφαίος, μαζί με τον Ελευθερόπουλο, του «γηραιού».
Άτυχος στάθηκε και ο Θανάσης Τσίγκας, καθώς στο 16΄, τον πρόλαβε ο Χοσέμι πλην εκτελέσει τον «Ελέ», ενώ στο 56΄ αστόχησε από το ύψος του πέναλτι, σπαταλώντας μια σπουδαία ευκαιρία.
Στις ευκαιρίες της Κέρκυρας, ο Ηρακλής σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο τη μόνη φάση που είχε να αντιπαραθέσει ήταν ένα άστοχο σουτ του Γιάκομπ στο 10΄.
Ανόητη αποβολή Χαμπλ
Εν τω μεταξύ, στο 87΄, δημιουργήθηκε μια φάση που θα μπορούσε να γυρίσει μπούμπεραγκ την τροπή του αγώνα. Τότε ο Τσέχος Χαμπλ στο χώρο του κέντρου, χτύπησε χωρίς λόγο σε ευαίσθητη περιοχή τον Αραμπατζή, κάτι το οποίο υπέπεσε στην αντίληψη του Μάνταλου που τον απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα.
Πάντως, τα 7 λεπτά, μαζί με τις καθυστερήσεις, που απέμεναν μέχρι το φινάλε, οι «Φαίακες» έλεγξαν τον αγώνα, και έτσι ο Ηρακλής δε μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική του υπεροχή.
Κορυφαίοι
Από τους τυπικά γηπεδούχους, κορυφαίοι ήταν οι Επστάιν, Στολτίδης και Μακρής, ενώ από τους φιλοξενούμενους οι Κατσιαμπής και Ελευθερόπουλος (αμφότεροι με καίριες επεμβάσεις).
To φιλμ του αγώνα
4′: Γυριστό σουτ του Καλαντζή από τη μικρή περιοχή, η μπάλα περνά δίπλα από το δοκάρι του Ελευθερόπουλου.
10′: Ευκαιρία για τον Ηρακλή με τον Γιάκομπ να μην μπορεί να σκοράρει από το υψος της περιοχής.
16′: Βαθιά μπαλιά του Βενέτη στον Τσίγκα, ο τελευταίος “φάτσα” με τον Ελευθερόπουλο, όμως καθυστερεί να σουτάρει και πρόλαβε να παρεβληθεί ο Χοσέμι και να διώξει.
26′: Σέντρα από τον Επστάιν ο Στολτίδης έπιασε ένα εξαιρετικό γυριστό σουτ και η μπάλα περνά ελάχιστα άουτ από την εστία του Ελευθερόπουλου.
33′: Διπλή ευκαρία για την Κέρκυρα. O Επστάιν έκανε τη σέντρα, ο Καλαντζής σούταρε, ο Ελευθερόπουλος έδιωξε με υπερένταση και ο Στολτίδης στην επαναφορά δεν μπόρεσε να σκοράρει στην κενή εστία καθώς ο Κατσιαμπής σαν από μηχανής Θεός παρενεβλήθη και έδιωξε σε κόρνερ.
50′: Σουτ του Φλαβίνιο, η μπάλα περνά λίγο έξω από την εστία του Ελευθερόπουλου.
56′: Σουτ του Τσίγκα από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα κατέληξε άουτ. Μεγάλη ευκαιρία για τους “Φαίακες” να ανοίξουν το σκορ.
74′: Ο Κανακούδης δοκιμάζει το πόδι του, αλλά η μπάλα πέρασε πολύ ψηλά άουτ.
87′: Απευθείας κόκκινη κάρτα στον Χαμπλ για σκληρό φάουλ πάνω στον Αραμπατζή στο χώρο του κέντρου του γηπέδου.
Οι συνθέσεις των ομάδων
AO Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές): Κωνσταντόπουλος, Κοντοδήμος, Μαϊστόροβιτς, Βενέτης, Γκουστάβο, Στολτίδης (79′ Χαμπλ), Μακρής, Επστάιν (90′ Μακρυδημήτρης), Φλαβίνιο, Καλαντζής (60′ Γιάντσης), Τσίγκας
Ηρακλής (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Αραμπατζής, Κατσιαμπής, Χοσέμι, Κανακούδης, Ντάνι, Γκαρσία (89′ Bέλλιος), Σίσιτς (67′ Βουτσιάς), Μάρα (58′ Παπαστεργιανός), Σολτάνι, Γιάκομπ
Kίτρινες κάρτες: 71′ Φλαβίνιο – 68΄ Παπαστεργιανός, 81′ Σολτάνι
Κόκκινες κάρτες: 87΄ Χαμπλ
Διαιτητής: Στ. Μάνταλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Χ. Ακρίβος (Αθηνών) – Π. Αργυρός (Αθηνών)
4ος διαιτητής: Χ. Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Με πέντε πρώην Ηρακλειδείς ο ΑΟΚ
Τέσσερις πρώην παίκτες του Ηρακλή αγωνίστηκαν σήμερα με τη φανέλα της Κέρκυρας. Πρόκειται για τους Ιεροκλή Στολτίδη, Δημήτρη Γιάντση, Ντένις Επστάιν, και Τάσο Βενέτη
*Περίπου 400 φίλοι της Κέρκυρας έδωσαν το παρών στο “Παμπελοποννησιακό στάδιο” για να συμπαρασταθούν στο συγκρότημα του Μπ. Τεννέ, ενώ γύρω στους 300 οι φίλοι του Ηρακλή που ταξίδεψαν στην Πάτρα από τη συμπρωτεύουσα.
Σούπερ Λιγκ – 5η αγωνιστική
Καβάλα – Πανιώνιος 2-1
Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 1-1
Ολυμπιακός – Ολυμπιακός Βόλου 3-1
ΑΟ Κέρκυρα – Ηρακλής 0-0
Εργοτέλης – Παναθηναϊκός 1-4
Πανσερραϊκός – Λάρισα 1-0
ΠΑΟΚ – Άρης
ΑΕΚ – Ξάνθη 1-0
Βαθμολογία
1. Ολυμπιακός 12
2. ΠΑΟ 11
3. Άρης 9
4. ΑΟ Κέρκυρα 8
5. Ηρακλής 8
6. Καβάλα 8
7. ΑΕΚ 7
8. Ολυμπιακός Βόλου 7
9. Αστέρας Τρίπολης 6
10. Εργοτέλης 6
11. Λάρισα 5
12. Ξάνθη 5
13. Ατρόμητος 5
14. ΠΑΟΚ 5
15. Πανιώνιος 4
16. Πανσερραϊκός 3
Επόμενη αγωνιστική
Πανιώνιος – Εργοτέλης
Ξάνθη – Ολυμπιακός
ΠΑΟ – ΠΑΟΚ
Ατρόμητος – Ολυμπιακός Βόλου
ΑΟ Κέρκυρα –Καβάλα
Ηρακλής – Πανσερραϊκός
Λάρισα – Αστέρας Τρίπολης
Άρης – ΑΕΚ
Τελευταία σχόλια