Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μάμαλος και η διευθύντρια του Πολεοδομικού Γραφείου του Δήμου Κερκυραίων, Ελευθερία Αρβανιτάκη.
Ο Π. Καρύδης δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνάντησης, ότι η κατάσταση του μνημείου είναι ιδιαίτερα επιβαρημένη και κρίσιμη και πλέον η αναγκαιότητα παρέμβασης κρίνεται επιτακτική. Επεσήμανε πως παρατηρείται σημαντική επικινδυνότητα, κυρίως στο βορειοανατολικό τμήμα του κτιρίου ενώ χαρακτήρισε την όλη κατάσταση του μνημείου «σαν να έχει χτυπηθεί από έναν μικρό τοπικό σεισμό».
Παράλληλα, τόνισε πως τέτοιες καταστάσεις αναμένεται να αντιμετωπιστούν και σε άλλα κτίρια – μνημεία της Κέρκυρας τα οποία όλα αυτά τα χρόνια έχουν αφεθεί στην τύχη τους χωρίς την παραμικρή παρέμβαση αναστύλωσής τους από την πολιτεία.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κερκυραίων Σωτήρης Μικάλεφ, έκανε μια ιστορική αναδρομή στην έως τώρα πορεία των προσπαθειών αναστήλωσης του μνημείου, προσπάθειες οι οποίες όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, επανήλθαν πιο δυναμικές από το 2007 και μετά, «όταν και ανέλαβα εγώ ως νέος Δήμαρχος της Κέρκυρας».
«Το 2008, το τότε Υπουργείο Πολιτισμού μας απάντησε σε συνεχόμενες ενοχλήσεις μας για την πορεία του έργου, πως απαιτείται επικαιροποίηση των μελετών, κάτι που πράξαμε με την αρχιτεκτονική μελέτη η οποία όμως έχει κολλήσει στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
Αυτή την στιγμή απαιτείται και μια επικαιροποίηση της μελέτης στατικότητος γι’ αυτό και ζητήσαμε την συνδρομή του κ. Καρύδη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μικάλεφ.
Τελευταία σχόλια