Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης θα πραγματοποιήσουν στις 9 το πρωί οι ιδιοκτήτες των ταξί υπαίθρου, ζητώντας για κάποιες ώρες τις ημέρας να εκτελούν και αυτοί δρομολόγια σε λιμάνι και αεροδρόμιο.
Μιλώντας σήμερα το πρωί στο «Ράδιο Επτάνησα» εκπρόσωποι του συλλόγου ταξί υπαίθρου υποστήριξαν ότι το θέμα έχει ουσιαστικά φτάσει στο απροχώρητο, καθώς ο κλάδος τους αντιμετωπίζει οξύτατο πρόβλημα διαβίωσης. «Δεν έχουμε καθόλου δουλειά» διαμαρτύρονται και ζητούν για τους μήνες αιχμής της τουριστικής κίνησης να μπορούν να εξυπηρετούν και εκείνοι πελάτες από αεροδρόμιο και λιμάνι (κυρίως).
Επικαλούνται νόμους, ζητούν λύση
Είναι στο χέρι του Νομάρχη να το αποφασίσει αυτό, δηλώνει ο Σπύρος Γουρδούκης, εκπρόσωπος των ταξί υπαίθρου και πρώην πρόεδρος του κλάδου, καταθέτοντας ότι υπάρχουν νόμοι και διατάξεις (1437/84 και 348/97) που ενισχύουν το αίτημά τους. «Όταν υπάρχει αυξημένη ζήτηση και προκειμένου να εξυπηρετηθεί και το επιβατικό κοινό, για ορισμένες ώρες ή ημέρες μπορούν ταξί που έχουν άλλη έδρα να εκτελούν δρομολόγια» υποστηρίζει ζητώντας από τον Νομάρχη να αποφασίσει επιτέλους τι θα γίνει με την περίπτωσή τους.
«Έχουμε κάνει σύσκεψη στη Νομαρχία αλλά δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Κάτι πρέπει να γίνει. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε ώστε να ακουστεί επιτέλους η φωνή και το αίτημά μας. Έχουμε όλα τα πρακτικά από τις επιτροπές κυκλοφορίας και δεν καταλαβαίνω γιατί κανείς δεν κάνει κάτι για μας», υποστηρίζουν μέλη του κλάδου.
Μετωπική σύγκρουση με τα ταξί πόλης
Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες των ταξί της πόλης υποστηρίζουν ότι πλέον δεν υπάρχει δουλειά ούτε για τους ίδιους και ζητούν να περιοριστούν τα ταξί υπαίθρου στις έδρες που έχουν δηλώσει ως έδρα εργασίας τους. Μιλώντας ο Γιάννης Μακρής, μέλος του δ.σ. των ταξί Κέρκυρας, υποστηρίζει ότι ορθώς πράττει ο Νομάρχης και δεν εκδίδει άδεια εργασίας και για τα ταξί της υπαίθρου, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο. «Δεν μπορεί ο Νομάρχης να παρανομήσει» υποστηρίζει «έχει συζητηθεί το θέμα πολλές φορές. Προ δεκαετίας περίπου δεχθήκαμε να δουλεύουν στην πόλη και τα ταξί από όμορους δήμους (Φαιάκων, Παρελίων, Παλαιοκαστριτών, Αχιλλείων) δεν μπορούμε να δεχθούμε όλη την Κέρκυρα γιατί και εμείς με το ζόρι βγάζουμε το μεροκάματο».
Η φτώχια φέρνει γκρίνια
Ο κ. Μακρής εξηγεί δε ότι οι φορές που υπάρχει έλλειψη ταξί είναι ελάχιστες πλέον, μόνο εξαιτίας κάποιου έκτακτου γεγονότος, πράγμα που δεν θα μπορούσε να προβλεφθεί από πριν και κατά συνέπεια η πρόσθεση περισσότερων επαγγελματιών στην πιάτσα της Κέρκυρας θα αποβεί μοιραία για τα ταξί που εργάζονται στην πόλη. «Τα ταξί που αντιδρούν είναι του Νότου, στο Βορρά δεν έχουν πρόβλημα, δηλαδή 20 επαγγελματίες» υποστηρίζει όταν ο αντίστοιχος κλάδος της πόλης αριθμεί 180 περίπου ταξί.
«Δεν είναι αλήθεια» ανταπαντά ο κ. Γουρδούκης, ο οποίος υποστηρίζει ότι τα ταξί Νότιας και Βόρειας Κέρκυρας είναι ενωμένα στο αίτημά τους και οι 40 περίπου επαγγελματίες του κλάδου αύριο θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας με τα ταξί τους στους δρόμους της πόλης.
Το «μπαλάκι» στο Νομάρχη
Εκείνος που φαίνεται ότι θα πρέπει να δώσει λύση στο ζήτημα είναι ο Νομάρχης Στ. Πουλημένος, ο οποίος καλείται βασισμένος στους νόμους που υπάρχουν να αποφασίσει τι θα συμβεί με το μέλλον των ιδιοκτητών ταξί. Διότι όπως πολύ ορθά ανέφερε εκπρόσωπος του κλάδου «Όταν ένα ταξί έχει έδρα τους Λάκωνες μπορεί να εργαστεί στην πόλη επειδή ανήκει στον ευρύτερο δήμο Παλαιοκαστριτών που είναι όμορος με την Κέρκυρα σε αντίθεση με κάποιον που έχει έδρα τη Μεσογγή; Η απόσταση είναι ίδια».
Σολομώντεια λύση πάντως φαίνεται ότι δεν υπάρχει καθώς οι εκπρόσωποι και των δύο συλλόγων είναι αμετακίνητοι στις θέσεις τους.
.
Τελευταία σχόλια