Πολύ μεγάλες χαρακτηρίζονται οι ζημιές που προκλήθηκαν σήμερα το βράδυ από πυρκαγιά στο δελφίνι «Ίριδα» το οποίο εκτελεί το δρομολόγιο Κέρκυρα, Παξοί.
{source}
<div><object width=“420” height=“339”><param name=“movie” value=“” /><param name=“allowFullScreen” value=“true“ /><param name=“allowScriptAccess” value=“always” /><embed src=“” type=“application/x–shockwave–flash” width=“420” height=“339” allowFullScreen=“true“ allowScriptAccess=“always”></embed></object><br /><b><a href=“”></a></b><br /><i>από <a href=“http://www.dailymotion.com/“></a></i></div>
{/source}
Το ταχύπλοο σκάφος, ήταν ελλιμενισμένο στη φυλασσόμενη προβλήτα κρουαζιεροπλοίων στο νέο λιμάνι της Κέρκυρας, όταν ξέσπασε στις 19:30 η φωτιά για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.
Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και όταν μετά από 20 λεπτά έφτασε στο σημείο η Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι φλόγες είχαν απλωθεί σε όλο το κατάστρωμα. Οι προσπάθειες της πυροσβεστικής επικεντρώθηκαν αρχικά στο να αποτρέψουν την εξάπλωση της φωτιάς σε παρακείμενα σκάφη που ήταν ελλιμενισμένα, ενώ η χρήση νερού για την κατάσβεση ήταν επικίνδυνη να προκαλέσει βύθιση του σκάφους.
Τελικά, με τη χρήση λελογισμένης ποσότητας νερού και αφρό, η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο μία ώρα μετά, αφού έσπευσαν στο σημείο τέσσερα οχήματα της Π.Υ., μεταξύ των οποίων και όχημα με ειδικά εκπαιδευμένους άνδρες από το αεροδρόμιο.
Πως πήρε φωτιά το σκάφος;
Την υπόθεση ανέλαβε το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, προκειμένου να διερευνήσει το λόγο που ξέσπασε η φωτιά. Εκείνη την ώρα δεν εκτελούταν δρομολόγιο και δεν υπήρχε κάποιο άτομο στο σκάφος, ενώ εντύπωση προκαλεί η εξάπλωσή της εν μέσω καταιγίδας και ισχυρής βροχόπτωσης, μέσα σε έναν άκρως φυλασσόμενο χώρο.
Γιατί απαγόρευσαν την είσοδο στον τηλεοπτικό φακό;
Ας σημειωθεί ότι οι υπάλληλοι της εταιρίας σεκιούριτι που φυλάσσει την είσοδο, εξάντλησαν την αυστηρότητά τους για την είσοδο στην προβλήτα κρουαζιεροπλοίων στους… δημοσιογράφους, στους οποίους απαγόρεψαν την πρόσβαση για να καλύψουν την πυρκαγιά (γιατί άραγε;). Επικαλέστηκαν τα… αυστηρά μέτρα ασφαλείας που επικρατούν στο χώρο, σε μία προβλήτα που αυτή την εποχή δεν χρησιμοποιείται για διεθνής πλόες αφού δεν εκτελούνται δρομολόγια κρουαζιεροπλοίων και που, αντίθετα, χρησιμοποιείται για δρομολόγια και ελλιμενισμό σκαφών που εκτελούν τοπικά δρομολόγια και που δεν εμπίπτουν σε κανένα κανονισμό ασφαλείας.
Μάλιστα, όταν τους ζητήσαμε να επικοινωνήσουν με τους ανωτέρους τους για να λυθεί το θέμα της άδειας πρόσβασης, αυτοί αδιαφόρησαν απαντώντας… «που να πάτε τώρα με τέτοια βροχή, άλλωστε η φωτιά… έσβησε»!
Αλήθεια, άνθρωποι που υποτίθεται ότι φυλάσσουν ελεγχόμενους χώρους με αυστηρά κριτήρια ασφαλείας, ποια εκπαίδευση έχουν περάσει για την πρόσληψή τους από την ιδιωτική εταιρία σεκιούριτι και ποιες οι γνώσεις τους για την αντιμετώπιση της κάθε κατάστασης φύλαξης του χώρου;
Τελευταία σχόλια