Εντός των επόμενων 30 ημερών αναμένεται να έρθει στην Κέρκυρα μικτό κλιμάκιο του ΣΔΟΕ και του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να προχωρήσει σε λεπτομερή έλεγχο των προμηθειών υλικού από την ορθοπεδική κλινική του Νοσοκομείου της Κέρκυρας, στο πλαίσιο έρευνας για ατασθαλίες σε 15 νοσοκομεία.
Ο έλεγχος, σύμφωνα με πληροφορίες του CorfuPress.com, δεν θα περιοριστεί στις προμήθειες στη συγκεκριμένη κλινική, αλλά θα συμπεριλάβει και άλλα τμήματα τα οποία χρησιμοποιούν ακριβά υλικά για επεμβάσεις και ιατρικές πράξεις.
Η αποκάλυψη του κυκλώματος έγινε μετά από έρευνα ελεγκτών του Υπουργείου Υγείας που υπέβαλλαν ήδη σχετική έκθεση τόσο στη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου όσο και στον (προϊστάμενο του ΣΔΟΕ) Υπουργό Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου.
Η λίστα των “ύποπτων” νοσοκομείων συμπεριλαμβάνει, εκτός από το Γ.Ν.Ν. Κέρκυρας, τα νοσοκομεία Αμαλία Φλέμινγκ, Ασκληπιείο Βούλας, Αμαλιάδας, Γενικό Γ. Γεννηματάς, Κυπαρισσίας, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ΝΙΜΤΣ, Αμφισσας, Μυτιλήνης, ΚΑΤ, Λαϊκό, Καλαμάτας, 251 ΓΝΑ και Αργους.
Αποκαλύψεις στα “Νέα”
Την έρευνα για ατασθαλίες με τις προμήθειες σε ορθοπεδικές κλινικές σε 15 νοσοκομεία του ΕΣΥ, αποκάλυψε σήμερα η εφημερίδα “Τα Νέα” το ρεπορτάζ της οποίας υποστηρίζει ότι υπάρχει κύκλωμα στο οποίο εμπλέκονται 11 εταιρείες προμήθειας ορθοπεδικών υλικών και ιατροί (διευθυντές, αναπληρωτές και επιμελητές) σε 15 νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Μάλιστα, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι έχει ήδη συνταχθεί λίστα με 50 ονόματα ιατρών στα 15 νοσοκομεία που εμπλέκονται στο κύκλωμα και η έρευνα θα επεκταθεί σε δεκάδες ακόμα δημόσιους λειτουργούς, όχι μόνο ιατρούς αλλά και διοικητικό προσωπικό.
Κατά το ρεπορτάζ της αθηναϊκής εφημερίδας, “στο απόστημα της διαφθοράς και του χρηματισμού εμπλέκονται και τουλάχιστον δύο υπάλληλοι των υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας που φέρονται να επιχειρούσαν μεσολάβηση από το καλοκαίρι του 2008 έως τον Απρίλιο του 2009, για την πληρωμή 45 εκατ. ευρώ σε συγκεκριμένη εταιρεία προμήθειας ορθοπεδικών υλικών και ενώ από τα νοσοκομεία δεν έχει πληρωθεί καμία προμήθεια υλικών. Οι συγκεκριμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, σε συναντήσεις που πραγματοποιούνταν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, φέρονται να απαιτούσαν μίζα 11% κάθε φορά που η εταιρεία- με τη μεσολάβησή τους- θα εξασφάλιζε πληρωμή προμηθειών από τα νοσοκομεία”.
Τελευταία σχόλια