Μόλις με το 34% του απαραίτητου προσωπικού δουλεύει το Νοσοκομείο της Κέρκυρας, ενημέρωσε ο σύλλογος εργαζομένων σ’ αυτό, σε σύσκεψη που έγινε το περασμένο Σάββατο. «Άμεσα οι προσλήψεις και μετά η μετεγκατάσταση» ζητούν από το αρμόδιο υπουργείο.
Η σύσκεψη που έγινε το περασμένο Σάββατο έφερε στην επικαιρότητα – ακόμη μια φορά – τα στοιχεία που παρουσιάζουν την (αλγεινή) κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, όσον αφορά στις ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του νομού, οι οποίοι ουσιαστικά έθεσαν σειρά ζητημάτων σε όλους τους εκπρόσωπους φορέων της Κέρκυρας.Από τα στοιχεία που δόθηκαν στη σύσκεψη ενδεικτικό είναι ότι στο νοσοκομείο υπηρετούν αυτή τη στιγμή 50 γιατροί ενώ οι οργανικές θέσεις είναι 101, δεν υπάρχουν καθόλου γιατροί σε κάποιες ειδικότητες όπως δερματολόγοι ή μόλις ένας σε κάποιες άλλες (π.χ. νευρολόγοι, Ω.Ρ.Λ., γαστρεντερολόγοι). Η εικόνα γίνεται χειρότερη στους υπόλοιπους κλάδους εργαζομένων (νοσηλευτές, μαίες, διοικητικούς κλπ), αφού σε σύνολο 721 οργανικών θέσεων υπηρετούν 327, εκ των οποίων ετοιμάζονται να συνταξιοδοτηθούν 9 και ακόμη 21 απουσιάζουν με μακροχρόνιες άδειες!
Ερωτήματα ζητούν απάντηση…
Η πρόεδρος του σωματείου Ντίνα Ιωάννου έθεσε σειρά ερωτήσεων όπως: «Πως αντιλαμβάνονται την λειτουργία του νέου νοσοκομείου και τις ακριβώς νοσοκομείο θέλουν, με παροχές Κέντρου Υγείας ή με δευτεροβάθμια περίθαλψη; Θα ανοίξουν και θα λειτουργήσουν τμήματα όπως μαγνητικός τομογράφος, μαστογράφος, μονάδα εντατικής, χειρουργικές αίθουσες και με πόσα κρεβάτια; Το αιμοδυναμικό τμήμα θα λειτουργήσει ή θα συνεχίζεται η μετανάστευση σε άλλα νοσοκομεία της χώρας; Θα λειτουργήσει το νεογνολογικό τμήμα για να σταματήσουν οι διακομιδές εγκύων και νεογνών; Η τεχνική υπηρεσία πόσους μήνες παράταση θα πάρει αν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες και αν υπάρχει πρόθεση να δοθεί σε ιδιώτη, όπως και αν δοθούν άλλα τμήματα σε ιδιώτες όπως σίτιση ασθενών, πλυντήρια κλπ; Κόμβος υπάρχει πρόθεση και πίεση να κατασκευαστεί για να υπάρχει ασφαλής διέλευση με τα ασθενοφόρα όταν γνωρίζουμε ότι στατιστικά γίνονται τα περισσότερα δυστυχήματα;».
Η σύσκεψη και το δελτίο τύπου
Στη σύσκεψη συμμετείχαν και πήραν θέση ο βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Μπ. Χαραλάμπους, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Μιχ. Κάρρας, ο δήμαρχος Εσπερίων και υποψήφιος δήμαρχος Αλ. Αυλωνίτης, ο διοικητής του νοσοκομείου Κ. Γρηγορόπουλος, ο εκπρόσωπος των νοσοκομειακών γιατρών Αντ. Δραγανίγος, η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σ. Λίβερη, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χρ. Μητσιάλης, ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Π. Ποζίδης κ.α.
Η σύσκεψη ουσιαστικά κατέγραψε την επικρατούσα κατάσταση, ενώ με δελτίο τύπου τους σήμερα οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο επισημαίνουν ότι οι προσλήψεις που έχουν εξαγγελθεί είναι πράγματι ένα καλό βήμα αλλά χρειάζονται να γίνουν άμεσα πριν την μετεγκατάσταση στο νέο νοσοκομείο, κάτι που όλοι επιθυμούν αρκεί να τηρούνται οι όροι ασφαλείας.
Τελευταία σχόλια