«Οι παραιτήσεις μας δεν έγιναν στα πλαίσια απόφασης της ΝΕ του ΣΥΝ» υποστήριξε ο πρ. αντιπρόεδρος της ΤΕΔΚ Σωτ. Βλάχος, τόσο για τη δική του παραίτηση από την ΤΕΔΚ όσο και για εκείνη του Τ. Τόμπρου από τον Σύνδεσμο Υδάτινων Πόρων.
Ο Σωτήρης Βλάχος μιλώντας σήμερα στο «Ράδιο Επτάνησα» και απαντώντας στο ρεπορτάζ του corfupress.com (βλ. Παραιτήσεις αιρετών του ΣΥΝ από ΤΕΔΚ και Σύνδεσμο) τόνισε ότι οι παραιτήσεις, παρότι έγιναν το ίδιο διάστημα, δεν ήταν απόρροια πολιτικού σχεδιασμού του ΣΥΝ, στον οποίο ανήκουν και οι δύο αιρετοί. Μάλιστα δήλωσε ότι ο ίδιος ενημέρωσε τη Νομαρχιακή του ΣΥΝ για την απόφασή του χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Οργάνου, εξηγώντας τους λόγους, ενώ το ίδιο έπραξε και ο Τάσος Τόμπρος.
Οι λόγοι είναι πραγματικά αυτοί που αναφέρονται στο κείμενο της παραίτησής μου, τόνισε ο κ. Βλάχος υπενθυμίζοντας ότι η σημαντικότερη αιτία είναι η απουσία όλων των αιρετών της Κέρκυρας από το τελευταίο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ στην Αθήνα. «Έπρεπε να είναι όλοι εκεί για να εκφράσουν τις όποιες αντιθέσεις τους. Δέκα περίπου χρόνια που βρίσκομαι στα όργανα της ΤΕΔΚ δεν υπήρξε καμία άλλη φορά που να μην συμμετέχουν οι αιρετοί, αντιθέτως υπήρχε επιπρόσθετη συμμετοχή και άλλων αιρετών που έρχονταν για να παρακολουθήσουν το κορυφαίο όργανο να συνεδριάζει». Ο κ. Βλάχος υπενθυμίζεται ότι άφησε αιχμές για τους αιρετούς που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ ότι ακολούθησαν κομματική γραμμή αποχής από τη συζήτηση για τον Καλλικράτη, διότι η κυβέρνηση γνώριζε ότι υπάρχουν πολλοί δήμαρχοι που διαφωνούν με τη διοικητική μεταρρύθμιση και θέλησαν να εξασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρχει καταψήφισή του.
Μ. Κάρρας: «Η ΚΕΔΚΕ μας ενέπαιξε»
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Μ. Κάρρας τόνισε ότι τιμά και σέβεται όσο λίγα στελέχη της αυτοδιοίκησης τον Σωτ. Βλάχο και δήλωσε ότι σέβεται την απόφασή του, αλλά διαφώνησε ευθέως με το θέμα της συμμετοχής στο συνέδριο της ΤΕΔΚ υποστηρίζοντας: «Δεν επρόκειτο περί συνεδρίου αλλά περί διάσκεψης. Γνωρίζαμε και περιμέναμε να λάβουμε μέρος σε έκτακτο συνέδριο. Αντ’ αυτού η ΚΕΔΚΕ έκανε μια σύσκεψη στην οποία δεν θα υπήρχε ομιλία κανενός δημάρχου ή άλλου αιρετού, παρά των επικεφαλής των παρατάξεων. Το δε ερώτημα ήταν ναι ή όχι στον Καλλικράτη, κάτι που είχε αποφασιστεί στα προηγούμενα συνέδρια. Τα ερωτήματα, κατά την άποψή μας ήταν άλλα: Το οικονομικό, το χωροταξικό, θεσμικά ζητήματα, όχι ένα ξερό ναι ή όχι. Θεωρώ ότι η ΚΕΔΚΕ μας ενέπαιξε και υπήρχε παρασκήνιο που εμείς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε».
Τ. Τόμπρος: Αποτύχαμε
Στην επιστολή παραίτησής του από τον Σύνδεσμο Υδάτινων Πόρων ο Τάσος Τόμπρος, αντιδήμαρχος Αγ. Γεωργίου, τονίζει καταρχήν ότι «η λύση του ενός Δήμου για όλο το νησί και τα διαπόντια νησιά είναι πολύ επιζήμια αν όχι καταστροφική για τον τόπο».
«Αποτύχαμε» επισημαίνει και ο κ. Τόμπρος, όπως και στην σχετική επιστολή του ο κ. Βλάχος και συνεχίζει: «Δεν κατορθώσαμε να αποτρέψουμε την λύση αυτή. Θεωρώ ότι δεν αντιδράσαμε όσο θα έπρεπε».
Ο κ. Τόμπρος επίσης επιρρίπτει ευθύνες διότι «στην κοινή συνεδρίαση ΤΕΔΚ και Δημάρχων αποφασίστηκε ουσιαστικά να υποσταλεί η σημαία γι’ αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα που θα καθορίσει αποφασιστικά τη ζωή των Κερκυραίων για τις επόμενες δεκαετίες».
Τελευταία σχόλια