Οι σημαντικότερες σημειώσεις του Νίκου Πέρρου ήταν οι εξής:
– διεξήχθησαν 56 αγώνες σε δυο γήπεδα, ένα των οποίων το SIBAMAC ARENA είναι από τα πιο σύγχρονα στην Ευρώπη.
– Η προσέλευση των ντόπιων δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των διοργανωτών, ενώ αγωνες της Σλοβακίας μεταδόθηκαν από τοπικά τηλεοπτικά κανάλια, ενώ οι τελικοί από το κρατικό κανάλι το οποίο έδωσε εικόνα και στο «EUROSPORT»
– ΑΠΟ τους 56 αγώνες κάποιοι ήταν πολύ υψηλού επιπέδου (POR-DEN, GER-SLO, SPA-SWE), ενώ κάποιο κρίθηκαν στο τελευταίο δευτερόλεπτο (Ισλανδία από Δανία στην β φάση)
– Τα επιθετικά συστήματα που επικράτησαν ήταν με ένα πίβοτ, πολλές αλλαγές θέσεων στην περιφέρεια και πέρασμα σε 2ο πίβοτ.
– Ενώ τα αμυντικά ήταν η επικράτηση της 6:0 και της 5:1, η δε Σλοβενία παρουσιάστηκε πολλές φορές να αμύνεται με το παραδοσιακό 3:2:1.
– Οι Τερματοφύλακες παρότι δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλοί, είχαν καλή παρουσία με προεξέχοντα της πρωταθλήτριας Δανίας JONAS JENSEN που ανακηρύχτηκε και ο καλύτερος της διοργάνωσης. Επίσης πολύ καλοί οι Τερματοφύλακες της Σλοβενίας και της Κροατίας.
– Τα εξτρεμ ήταν και αυτά σωματομετρικά χαμηλά … καλύτερος Αριστερός Εξτρέμ όμως ανακηρύχτηκε ο Γερμανός MAX SCHUBERT 1,94 που αγωνίζεται στην Kopingen, ενώ αντίθετα Δεξί Εξτρέμ ο Σλοβένος GASPAR MARGUC (1,80) ο οποίος ήταν και ο πρώτος σκόρερ (49 τέρματα) μαζί με τον Γάλλο Kentin Mahe (1,81/69 κιλά) που ανακηρύχτηκε MVP και αγωνίζεται στην BAYER DORMAGEN.
– Επίσης στην καλύτερη 7αδα το Αριστερό Ιντερ της Ισλανδίας Olafur Gudmundsson (1,94/92), ο κεντρικός της Δανίας Rasmus Lauge Schmidt (1,93/96 κιλά γεννημένος τον Ιούνη του 1991 !), ενώ Δεξί Ιντερ ο Πορτογάλος Αριστερόχειρας Joao Ferraz (1,98/87) και πίβοτ ο Γερμανός Hendrik Pekeler (2,03/97)
– Ακόμη βραβεύτηκε σαν καλύτερος αμυντικός ο Σλοβένος Mitja Nosan (1,94/100 κιλά)
Μέχρι πριν τους τελικούς η στατιστική υπηρεσία είχε ανακοινώσει τα ακόλουθα στοιχεία:
– από την περιφέρεια στις 728 προσπάθειες, πετυχημένες ήταν οι 405 (ευστοχία 45%)
– από πίβοτ (εννοείται και από αυτούς που με τις τακτικές κινήσεις βρέθηκαν στην «γραμμή» 521 με 355 εύστοχα (68 %)
– πέναλτι 145 με 120 πετυχημένα
– στους 249 αιφνιδιασμούς επιτεύχθηκαν 200 τέρματα (80%) με την Δανία, Σλοβενία και Γερμανία να κυριαρχούν
κάποιες παρατηρήσεις μπορούμε να αναφέρουμε, όπως ότι :
– τα περιφερειακά σουτ ήταν πάρα πολλά από τα 10 μ και μάλιστα με ίδιο χέρι -πόδι
– βασικό σουτ χρησιμοποιήθηκε πολλές φορές , ενώ σπάνια βλέπαμε σουτ με πάνω από ένα βήμα
– Γρήγορη σέντρα έπαιξαν κύρια οι Δανία, Ισλανδία και Σουηδία
– Μπλόκ ενεργητικά δεν είδαμε αρκετά και αυτό οφείλεται όπως προαναφέρθηκε στις πολλές διαφορετικές επιλογές των πίσω παικτών
– Αξίζει να αναφέρουμε ότι ομάδες με αθλητές υψηλής τεχνικής κύρια κατάρτισης ήταν κατά κοινή ομολογία οι Σλοβενία, Ισλανδία, Δανία (πολύ καλοί στο 1:1)»
· Παράλληλα με την διοργάνωση οργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία σεμινάριο προπονητών.
* Από την Ελλάδα παραβρέθηκαν αφενός ο ομοσπονδιακός Νέων Τσαβδαρίδης Κώστας με τον συνεργάτη του Πέρρο Νίκο καθώς και οι Βαφειάδης Θόδωρος και Καρυπίδης Αλέξανδρος
Πηγή: www.handball.org.gr
Τελευταία σχόλια