Ο κ. Μάστορας, αφού έκανε αναφορές σε αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας, τα οποία βρίσκονται εντός των γραφείων του συλλόγου, ζήτησε από τον κ. Καλούδη την συμπαράσταση του, από τη θέση του πρώτου αιρετού Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων.
Ο Πρόεδρος του ΚΓΣ ενημέρωσε τον υπ. Περιφερειάρχη, για τα, καθόλου ανθηρά, οικονομικά του συλλόγου, κάτι που συμβαίνει στους περισσότερους ερασιτεχνικούς συλλόγους της χώρας. Χαρακτηριστικά, ο κ. Μάστορας τόνισε ότι «το τμήμα του μπάσκετ επιχορηγήθηκε με μόλις 600 ευρώ από την Ομοσπονδία, ενώ αντί να μας στείλουν ακόμα 500 € περίπου που δικαιούμασταν, μας έστειλαν 8 μπάλες!».
Ο κ. Καλούδης, έχοντας και ο ίδιος οικογενειακούς δεσμούς με τον Κερκυραϊκό, εξερράγη. «Αισθάνομαι οργή, αποτροπιασμό και αγανάκτηση για αυτή την κατάσταση που επικρατεί. Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει, ενώ συγχρόνως το κράτος κοροϊδεύει τον Γυμναστικό εδώ και πολλά χρόνια, με τη μη δημιουργία του κλειστού προπονητηρίου, για ένα έργο αξίας 3,5 – 4 εκ. ευρώ», με τον κ. Μάστορα να προσθέτει ότι «αντίθετα με εμάς, στη Θεσπρωτία υπάρχουν σχέδια για κλειστό αξίας 8εκ. ευρώ, τη στιγμή που πρόσφατα απέκτησε ένα σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο».
Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο κ. Νίκος Μόσχος, προπονητής επί χρόνια του Κ.Γ.Σ, που εξήγησε παραστατικά όλο το χρονικό για το προπονητήριο του Συλλόγου, με τον κορυφαίο τεχνικό να δηλώνει απευθυνόμενος στον κ. Καλούδη «ότι η προέγκριση βρίσκεται σήμερα στο ΥΠ.Ε.Κ.Α και πλέον θα χρειαστεί η βοήθεια σας ώστε να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις».
Στόχος ο αθλητικός τουρισμός
Επίσης, ο κ. Μόσχος τόνισε ότι όταν το κλειστό προπονητήριο του ΚΓΣ ολοκληρωθεί, τότε στην Κέρκυρα θα κάνει έντονα την εμφάνιση του ο αθλητικός τουρισμός. Όπως εξήγησε «την περίοδο 1983-85 είχαν έρθει στην Κέρκυρα 6 αθλητές στίβου παγκοσμίου επιπέδου για να κάνουν την προετοιμασία τους, όμως αν και ενθουσιασμένοι από το νησί, δεν ξαναήρθαν ελλείψει γηπεδικών εγκαταστάσεων. Κάτι αντίστοιχο έγινε και το 2008, όταν είχαν να προετοιμαστούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δύο από τους κορυφαίους Ρώσους επικοντιστές».
«Η Κέρκυρα είναι αδικημένη από το αθηνοκεντρικό κράτος στον τομέα των αθλητικών υποδομών. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Κέρκυρα χρωστά το κράτος σε αυτό τον τομέα ακόμα 2 εκ. ευρώ από το «ΑΘΗΝΑ 2004», ενώ από τα πάμπολλα κέρδη του ο ΟΠΑΠ δεν μας επιστρέφει τίποτα», δήλωσε ο κ Καλούδης με τον κ. Μόσχο να συμπληρώνει ότι στη ΓΓΑ υπάρχουν σήμερα ανύπαρκτες επιτροπές, στις οποίες οι αμοιβές αγγίζουν τα 2,4 εκ ευρώ. Στη συνέχεια, ο κ. Μάστορας, αφού εξέφρασε την άποψη πως «η κομματοποίηση των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών είναι απαράδεκτη», συνέχισε λέγοντας ότι χτύπησε πολλές πόρτες βουλευτών ζητώντας βοήθεια για την ενίσχυση του σωματείου, με τον υπ. Περιφερειάρχη να απαντά «αυτά θα αλλάξουν σε περίπτωση που εκλεγώ. Ο συνδυασμός μας ονομάστηκε Επτανησιακή Αναγέννηση, όχι τυχαία, αλλά επειδή πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα μπορέσουμε να αναγεννήσουμε τα Επτάνησα».
Οι Επτανησιακοί αγώνες
Λίγο πριν το τέλος της συνάντησης, ο κ. Νίκος Μόσχος δεν μπόρεσε να κρύψει τη θλίψη του για το γεγονός ότι «στα Δωδεκάνησα έχουν γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες στίβου, οι οποίοι κάθε χρόνο διεξάγονται σε διαφορετικό νησί, με συνέπεια κάθε χρόνο να δημιουργείται κι από ένα αθλητικό κέντρο στα νησιά αυτά», και διερωτήθηκε «εμείς σαν Επτανήσιοι δεν είναι κρίμα να μην διαθέτουμε ούτε καν ελαστικούς τάπητες σε κάθε νησί, ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε αντίστοιχους αγώνες;»
Ο κ. Καλούδης ενθουσιάστηκε από την ιδέα του κ. Μόσχου, και δεσμεύτηκε ότι από τη θέση του Περιφερειάρχη «οι Επτανησιακοί αγώνες θα γίνουν πραγματικότητα. Θα αναπτύξουμε τις αθλητικές υποδομές στα νησιά με στόχο την ενεργοποίηση και δημιουργία αθλητικών αγώνων των Επτανήσων».
Τελευταία σχόλια