Σε αυτή αναφέρονται τα ακόλουθα:
Μεγάλη επιτυχία της ημερίδας της «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» για το αεροδρόμιο της Κέρκυρας
Μεγάλη επιτυχία είχε η ημερίδα που οργάνωσε στις 3.12.2010 η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ και ο επικεφαλής της Γιώργος Καλούδης , στο Εμπορικό Επιμελητήριο Κέρκυρας με θέμα «Αεροδρόμιο Κέρκυρας: παράκαμψη Αεροδρομίου ή ματαίωση των πτήσεων charters;» Η ημερίδα αυτή ήταν η πρώτη από αυτές που έχουν προαναγγελθεί από την ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ στα πλαίσια των προεκλογικών της υποσχέσεων και δεσμεύσεων.
Ήταν παρόντες πολλοί θεσμικοί και πολιτικοί παράγοντες αλλά και πλήθος κόσμου , που όλοι συνειδητοποιούν την σοβαρότητα του ζητήματος. Έλαβαν το λόγο και ανέπτυξαν τις θέσεις τους ο κ. Γ. Καλούδης, ο κ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου, ο κ. Νομάρχης Κέρκυρας Σ. Πουλημένος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Γ. Χονδρογιάννης, ο Πρόεδρος των εργαζομένων Υ.Π.Α. κ. Μαυρωνάς και ο αντιπρόεδρος κ.Ρούσσος, ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Κέρκυρας κ. Μπράμος, ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας ενοικιαζομένων δωματίων κ. Μπρεντάνος, ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Κέρκυρας κ. Χαρίτος, ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Κέρκυρας κ. Κιτσάκης, ο Πρόεδρος του ενιαίου Φορέα καταστηματαρχών Κέρκυρας κ. Δημουλής, ο πρόεδρος Καταστηματαρχών Κέρκυρας κ. Μητσιάλης ο Πρόεδρος της Δύναμης Παρέμβασης Σπύρος Βεντούρας, αλλά και πολλοί απλοί πολίτες. Χαιρετισμό στην πρωτοβουλία αυτήν, έστειλαν οι κ.κ. Ν. Δένδιας βουλευτής Κέρκυρας και Γεωργαλίδης Γ.Γ. Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να είναι παρόντες.
Στο σύνολο τους όλοι εξέφρασαν την απογοήτευση τους για τη διαμορφωμένη κατάσταση από κάποιους που επέμεναν να κωφεύουν και τον κίνδυνο υποβάθμισης του αεροδρομίου μας εξαιτίας της παροιμιώδους αδιαφορίας των συναρμοδίων φορέων. Υπήρξαν 25 ολόκληρα χρόνια προειδοποιήσεων της Διεθνούς Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας να μην εφάπτεται ο διάδρομος προσγείωσης – απογείωσης του Αεροδρόμιου της Κέρκυρας με την Εθνική Οδό Κέρκυρας Λευκίμμης διότι δημιουργεί επικινδυνότητα και επιπλέον πριν από 10 περίπου χρόνια μειώθηκε ο διάδρομος προσγείωσης κατά 410 μ. λόγω της ανέγερσης αυθαίρετων κτισμάτων στη νοητή ευθεία του διαδρόμου προσγείωσης.
Πλην όμως η εκάστοτε πολιτική ηγεσία, οι βουλευτές Κέρκυρας και οι τοπικές αρχές και η διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Υπηρεσίας δεν ενδιαφέρονταν ή δεν ήθελαν ή δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν τη πρόταση Γρηγοριάδη για να κάνουν υπογειοποίηση του δρόμου-εξόδου της πόλης προς το νότο, μία υπόγεια διάβαση στο κόμβο του αεροδρομίου, που θα είχε πολύ μικρότερο κόστος από την επιχειρηθείσα και μηδέποτε αποπερατωθείσα «παράκαμψη» και η οποία θα είχε αποπερατωθεί εδώ και πολλά χρόνια . Έτσι φθάσαμε στο σημείο στις 15 Δεκέμβρη 2010, μετά τον αναμενόμενο έλεγχο του ICAO (Διεθνούς Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας) να κινδυνεύει άμεσα να περιορισθεί ο αεροδιάδρομος απογείωσης κατά 450 μέτρα και να μη μπορούν πλέον να έρχονται στη Κέρκυρα με τουρίστες τα μεσαία αεροπλάνα τα οποία αποτελούν και το 90% των πτήσεων charters.
Μετά από τις παραπάνω διαπιστώσεις κοινή απόφαση – ψήφισμα όλων ήταν : α) να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας του τουρισμού της Κέρκυρας και της ζωής των πολιτών, β) άμεσα και μέχρι το αργότερο τις 14 Δεκεμβρίου 2010 να κλείσει εκείνο το τμήμα του δρόμου, που προκαλεί τα προβλήματα γ) να αναζητηθούν και να καταλογισθούν οι ευθύνες εκείνων που επιδεικνύοντας εγκληματική αμέλεια, οδήγησαν τα πράγματα στη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση αντί να επιλύσουν ένα απλό αλλά κυρίαρχο για τον τουρισμό και τη κερκυραϊκή οικονομία θέμα και δ) να αναζητηθούν οι πόροι εκείνοι που δικαιούται το νησί μας, αφού κάθε χρόνο μόνο από τα έσοδα του αεροδρομίου το κράτος καρπώνεται άνω των 20 εκ. ευρώ, προκειμένου να περατωθούν τα έργα που απαιτούνται ώστε το αεροδρόμιο μας να πληρεί τους διεθνείς κανόνες αεροπλοΐας και να συνδέει με πυκνότητα το νησί μας με την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και όλον τον κόσμο.
Τελευταία σχόλια