Η έκθεση θα εγκαινιαστεί τον ερχόμενο Απρίλιο και θα λειτουργεί μέχρι τις αρχές του επόμενου Σεπτεμβρίου με τίτλο, «Σίσσυ και Γουλιέλμος Β’ – Αυτοκράτορες στην Κέρκυρα».
Περιλαμβάνει ευρήματα από ανασκαφές και από προσωπικές τους συλλογές. Μάλιστα, παρουσιάζονται μοναδικές φωτογραφίες και μια ταινία μικρού μήκους για τη συμμετοχή του δεύτερου σε ανασκαφές υπό τον Ντέρπφελντ. Εφεραν στο φως ένα σπουδαίο μνημείο, τον ναό της Αρτέμιδας. Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο συμφώνησε να σταλούν εκθέματα από μουσεία της Κέρκυρας, που δεν ανήκουν, όμως, στα λεγόμενα «αμετακίνητα». Μουσεία της Βιέννης και το μουσείο Ντορν, από την Ολλανδία, όπου έζησε ο Κάιζερ πολλά χρόνια, στέλνουν κι εκείνα τις δικές τους συμμετοχές.
Οι «αυτοκράτορες» της Κέρκυρας στην Ολλανδία
Η Σίσσυ, (1837- 1898) με την ταραχώδη όσο και πικρή ζωή, η πασίγνωστη αυτοκράτειρα των Αψβούργων, έχει γίνει πολύ αγαπητή ανά την υφήλιο, ιδίως μετά τη σειρά με πρωταγωνίστρια την Ρόμι Σνάιντερ. Εκτισε το Αχίλλειο από το 1889 έως το 1891. Είναι γεμάτο αγάλματα των ολύμπιων θεών και των εννέα μουσών, καθώς και δύο εντυπωσιακά αγάλματα του Αχιλλέα. Μετά τη δολοφονία της πριγκίπισσας, αγοράστηκε από τον Γουλιέλμο, ο οποίος το χρησιμοποίησε ως καλοκαιρινή κατοικία του.
Ο αυτοκράτορας (1859-1941) υπήρξε βασιλιάς της Πρωσίας και τελευταίος αυτοκράτορας της Γερμανίας. Προχώρησε σε διάφορες αλλαγές και προσθήκες στο ανάκτορο.
Μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο η ιδιοκτησία της έπαυλης πέρασε στο ελληνικό Δημόσιο και ερημώθηκε μέχρι που το 1962 αποφασίστηκε η εκχώρησή της σε δυτικογερμανική τότε εταιρεία, για να λειτουργήσει ως καζίνο.
Κείμενο με πληροφορίες από την εφημερίδα «Έθνος»
Τελευταία σχόλια