Στη συνέλευση των κατοίκων για την αποτροπή της δημιουργίας αιολικού πάρκου στη ΒΔ Κέρκυρα παραβρέθηκε η υποψήφια δήμαρχος Μερόπη Υδραίου, η οποία ξεκαθάρισε ότι είναι κάθετα αντίθετη με τη δημιουργία τέτοιας κλίμακας έργων, καταστροφικών για τον τουρισμό, το περιβάλλον και την οικονομία.
Συγκεκριμένα, με δελτίο τύπου, που εκδόθηκε από το γραφείο τύπου της υποψήφιας δημάρχου: “Την κάθετη αντίθεσή της στην εγκατάσταση θαλάσσιου αιολικού πάρκου στη Βορειοδυτική Κέρκυρα εξέφρασε για μια ακόμη φορά η Αντινομάρχης και υποψήφια Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου η οποία παρεβρέθηκε χθες σε προγραμματισμένη γενική συνέλευση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αυλιωτών.
Η συνέλευση είχε ως αντικείμενο την εκλογή νέας 9μελούς συντονιστικής Επιτροπής και κυρίως τις περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος υλοποίησης των συγκεκριμένων σχεδίων του Αιολικού πάρκου.
Η Αντινομάρχης Περιβάλλοντος και Υποψήφια Δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου ξεκαθάρισε ότι τάσσεται υπέρ της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως της αιολικής, επισημαίνοντας ιδιαίτερα όμως ότι τέτοιου είδους επενδύσεις θα πρέπει να είναι μικρής κλίμακας, να πληρούν όλες τις απαραίτητες από το νόμο προδιαγραφές και να υλοποιούνται υπό όρους και προϋποθέσεις που να συνάδουν με την προστασία του περιβάλλοντος.
Ειδικότερα, ενημερώνοντας τους παρεβρισκόμενους στη Γενική Συνέλευση κατοίκους αλλά και την Συντονιστική Επιτροπή, επανέλαβε ότι το Νομαρχιακό Συμβούλιο, μετά από δική της εισήγηση ως αρμόδιας Αντινομάρχη, έλαβε ομόφωνα αρνητική απόφαση κατά της συγκεκριμένης εγκατάστασης στο Β.Δ. άκρο του νησιού, κρίνοντάς την καταστροφική για την οικονομία, τον τουρισμό, το περιβάλλον και τους κατοίκους τόσο της ευρύτερης περιοχής όσο και της Κέρκυρας και των Διαπόντιων Νησιών γενικότερα.
Η Μερόπη Υδραίου ενημέρωσε επιπρόσθετα και για σειρά ενεργειών, στις οποίες η ίδια προχώρησε προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι αρμόδιοι κεντρικοί φορείς για το θέμα. Συγκεκριμένα, έκανε γνωστό ότι επισκέφθηκε δύο φορές το Υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής όπου ενημέρωσε για το θέμα τον αρμόδιο Σύμβουλο Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ καταθέτοντας πλήρη φάκελο με τις υπογραφές των κατοίκων, τα υπομνήματα και τις αποφάσεις των εμπλεκόμενων πολιτικών φορέων με σκοπό την άμεση ενημέρωση της Υπουργού.
Πλήρη φάκελο απέστειλε και προς την Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, την Διεύθυνση Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού, το ΕΛΚΕΘΕ καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Μάλιστα, για την πληρέστερη ενημέρωση των αρμοδίων συναντήθηκε στην Κέρκυρα με τον ίδιο τον Επιθεωρητή Περιβάλλοντος του Υπουργείου κ. Μέρκο ενημερώνοντάς τον για το θέμα διεξοδικά. Η Μερόπη Υδραίου διευκρίνισε ότι ο κ. Μέρκος έχει την αρμοδιότητα να κρίνει τη συνταγματικότητα και τη νομιμότητα οποιωνδήποτε εγκαταστάσεων αφορούν περιβαλλοντικά ζητήματα και μπορεί επίσης να γνωμοδοτήσει και να εισηγηθεί στην ίδια την Υπουργό κ. Μπιρμπίλη. Η θέση του μάλιστα μετά την ενημέρωση που δέχθηκε από την Αντινομάρχη και υποψήφια Δήμαρχο ήταν ότι μια τέτοια εγκατάσταση θα είναι αρνητική για την Κέρκυρα.
Στην Γενική Συνέλευση της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων Αντινομάρχης και υποψήφια Δήμαρχος Κέρκυρας πρότεινε την ενίσχυση του έργου της συντονιστικής επιτροπής με εκπροσώπους από όλα τα χωριά της ευρύτερης περιοχής καθώς και νέα επίσκεψη στην Αθήνα με στόχο να ενημερωθεί απευθείας η ίδια η Υπουργός.
Τελευταία σχόλια