Τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο ΙΚΑ Κέρκυρας, μετά την προσθήκη των ασφαλισμένων του ΤΑΞΥ, φέρνουν με ερώτησή τους στη Βουλή, τρεις βουλευτές του ΚΚΕ, ανάμεσα στους οποίους και ο Μπ. Χαραλάμπους. Στην ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εργασίας, Υγείας και Τουρισμού, οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπ. Χαραλάμπους, Ν. Καραθανασόπουλος και Ν. Μωραΐτης ζητούν να δοθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο ΙΚΑ Κέρκυρας μετά την προσθήκη των 12.000 ασφαλισμένων του ΤΑΞΥ στο ΙΚΑ.
Αδύνατον να ανταποκριθεί το ΙΚΑ
Στην ερώτησή τους οι βουλευτές αναφέρουν ότι στα δύο χρόνια που έχουν περάσει από την ψήφιση του νόμου Πετραλιά για την ενσωμάτωση του ΤΑΞΥ στο ΙΚΑ «παρατάθηκαν οι συμβάσεις των ιατρών του πρώην ΤΑΞΥ σε 10 περιοχές της χώρας μεταξύ των οποίων και η Κέρκυρα. Οι περισσότερες όμως από αυτές τις συμβάσεις έχουν ήδη λήξει, ενώ οι τελευταίες που έχουν απομείνει λήγουν στο τέλος του 2009.
Η εξέλιξη αυτή οδηγεί 12.000 άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους στο ΤΑΞΥ της Κέρκυρας να αναζητήσουν περίθαλψη στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στην Κέρκυρα, όπου οι υπηρεσίες του είναι ήδη επιβαρημένες και είναι σε όλους γνωστό πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί -με τα σημερινά δεδομένα- στις ανάγκες ούτε των ήδη ασφαλισμένων του.
Επομένως είναι πέραν από βέβαιο, πως είναι ανθρωπίνως αδύνατο με τις υπάρχουσες συνθήκες να εξυπηρετηθούν από το υποκατάστημα του ΙΚΑ άλλοι 12.000 νέοι ασφαλισμένοι».
Να λάβετε άμεσα μέτρα
Οι βουλευτές του ΚΚΕ υποστηρίζουν ότι η αδυναμία του ιδρύματος να καλύψει τις ανάγκες παροχής υπηρεσιών υγείας, εκφράζει τις πολύχρονες συνέπειες της εμπορευματοποίησης και της κρατικής υποχρηματοδότησης, που χαρακτηρίζει την πολιτική των Κυβερνήσεων τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Νέας Δημοκρατίας, πολιτική που έχει οδηγήσει στην υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας.
Και ρωτούν τους υπουργούς: «τι μέτρα θα πάρουν ώστε οι εργαζόμενοι, ασφαλισμένοι να έχουν γρήγορη, δωρεάν και υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών υγείας, κάτι που προϋποθέτει την επαρκή στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όλων των κλάδων και των ειδικοτήτων, καθώς και τον πλήρη ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τους, ούτως ώστε να μη εξαναγκάζεται ένα μεγάλο μέρος των ασφαλισμένων ή να παραμένει σε μακρόχρονες «λίστες» αναμονής, γεγονός απαράδεκτο, ή να στρέφεται στον ιδιωτικό τομέα επιβαρύνοντας το εισόδημά τους»
Τελευταία σχόλια